USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Картопляний край» Волинь стає ягідним через знецінення продукції

15 Вересня 2015 12:07
Через занижені ціни на картоплю волинські селяни починають вирощувати ягоди.

Про це під час засідання інтерактивного прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова» сьогодні, 15 вересня, повідомив депутат волинської обласної ради Микола Давидюк.

Так, зі слів обранця громади, поява нових територіальних громад на рівень життя селян не вплине жодним чином.

«Проблема в тому, що селян обдурюють на виробництві сільськогосподарської продукції. Селяни виробляють багато картоплі, але продають її за безцінь. Від того, чи буде громада близько чи далеко до села, абсолютно нічого не змінюється. Саме тому у багатьох селах люди замість картоплі вирощують ягоди, що дають більший прибуток, зокрема малину. Але то вже винахідливість самих селян. Вони виживають всупереч політиці яка ведеться в нашій державі», - розповів Давидюк.
Микола Давидюк

Він зауважив, що історично так склалося, що Польща виходила на стартову пряму аграрної галузі в інших умовах. Тому поляки на першому етапі формування галузі виокремлювали кошти на будівництво переробних комплексів та ангарів, тоді як в Україіні будували колгоспи.

«Виходячи з того що проблема продовольства стоятиме гостро, селян доводять до зубожіння, аби ті могли від безвиході продати землю. Нова ніша – це сільське господарство, що даватиме великі прибутки. Але щоб отримати новий бізнес, треба заволодіти землею. Майбутнє – за малими фермерськими господарствами. Багатий селянин – це багата держава. Але сьогодні політика проводять так щоб селянин не міг піднятися з колін», - резюмував народний обранець.

Натомість голова Рожищенської районної організації Асоціації фермерів та землевласників Волині Руслан Хомич зазначив, що, незважаючи на те, що Волинь – «картопляний край», вирощування картоплі на теренах області, на жаль не прибуткове.



Нагадаємо, цьогоріч волинських господарів, які вирощують «другий хліб», закликали не продавати картоплю задешево.

Руслан Хомич
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Байка Показати IP 15 Вересня 2015 12:42
Зібралися: Осел, Козел і косолапий Мішка.......
омега до Байка Показати IP 15 Вересня 2015 14:05
не можу судити про когось але давидюк "обранець громади" ще той ос*л

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus