USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кaрту поляка» у Луцьку хоче отримати тисяча осіб

13 Листопада 2008 10:13
Польща з моменту впровадження процедури видачі «карт поляка» з 28 березня 2008 року видала українцям близько 3 тисяч таких карт. Про це розповів представник Консульського департаменту та Полонії Міністерства закордонних справ Польщі Януш Давидович, – повідомляють 13 листопада «Волинські Новини».
За словами Януша Давидовича, за перші півроку від початку видачі карт консульства Польщі отримали понад 11 тисяч заявок на отримання таких карт, з яких понад 6 тисяч подали громадяни України,- інформує УНІАН. 
При цьому абсолютна більшість заявок подано у польське консульство у Львові (4 тисячі). Друге місце посідає Луцьк з 1 тисячею заявкок. У Києві подано 800 заявок.
Пан Давидович відзначив, що 50% заявників отримали «карту поляка». Решта справ, за його словами, ще розглядається. «Кількість відмов складає менше 1%», – додав він.
Довідково:
За даними польського МЗС, в Україні «карту поляка» можуть отримати 140 тисяч українських громадян, котрі мають польське коріння.
«Карта поляка» надає низку пільг для її власників, серед яких право працювати та займатись підприємницькою діяльністю у Польщі на таких же умовах, як і польські громадяни: можливість отримання безкоштовної освіти у школі та ВНЗ; безкоштовну медичну допомогу (в екстрених випадках).
Крім цього, ця карта дає право на 37% знижку на проїзд в міському та залізничному транспорті, а також право безкоштовного входу в національні музеї Польщі.
«Карта поляка» видається на 10 років, але вона не заміняє візи і не дає право на постійне проживання в Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Оглядач Показати IP 13 Листопада 2008 11:52
Агов панове справжні патріоти чому мовчите, не обурюєтесь? Це ж поляки цілком легально в нас під носом формують свою агентуру впливу.Ви крім "клятих москалів" когось ще бачите?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus