USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Картини із столиці розкажуть лучанам про жіночу красу і квіти. ФОТО

6 Березня 2009 08:52
У художньому відділі Волинського обласного краєзнавчого музею відбулось відкриття виставки творів української класики XIX – початку XX століть «Жінки і квіти», лейтмотивом якої є поклоніння жіночій красі. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами директора музею Зої Навроцької, колекція Київського національного художнього музею творів української класики XIX – початку XX століть є справжньою несподіванкою для нашого міста. «Ці картини дуже вдало прикрашають наші стіни, хоча вони й потребують ремонту», - зазначила вона.
Серед авторів картин, експонованих на виставці, – Володимир Бондаренко, Тетяна Яблонська, Сергій Васильківський та інші. Як вважає пані Навроцька, головним лейтмотивом усіх їхніх робіт – краса, зокрема поклоніння перед красою жінки та гармонія світу. Також особливістю виставки є те, що картини розміщені не у хронологічному порядку, а тематичному. Портрети жінок чергуються із квітковими натюрмортами, змінюючи настрої та враження.
Також під час відкриття експозиції директор музею провела екскурсію для молоді, яка прийшла подивитись на картини. Вона розповіла не тільки про особливості техніки їх виконання, а й моменти з життя і творчості авторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus