USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Каталонія вже цього четверга може проголосити незалежність

23 Жовтня 2017 16:42
На наступному засіданні каталонського парламенту, яке відбудеться у четвер, 26 жовтня глава уряду Карлес Пучдемон може проголосити незалежність регіону.

Про це повідомляє видання «Європейська правда» посилаючись на El Pais.

Проведення засідання, на якому парламентарі зреагують на нещодавнє рішення уряду в Мадриді усунути лідерів Каталонії, погодило Бюро каталонського парламенту у понеділок.

Луїс Коромінас, глава парламентської групи Junts pel Sí, що бореться за незалежність, повідомив, що засідання відбудеться, аби "відреагувати на агресію, пов’язану із застосуванням статті 155 Конституції", при цьому він уникнув заяв щодо можливого проголошення незалежності.

Пленарна сесія парламенту може бути продовжена до п’ятниці, відзначає видання.

На п’ятницю заплановане засідання Сенату Іспанії, який, як очікується, схвалить застосування статті 155 іспанської Конституції. Відповідно до цього рішення уряд Каталонії відсторонять та оголосять дострокові вибори у регіоні.

Як повіомлялося, 1 жовтня у Каталонії відбувся референдум щодо відділення від Іспанії. Голова уряду Іспанії Мар’яно Рахой після завершення голосування в Каталонії виступив з екстреним зверненням, заявивши, що референдум не відбувся. Натомість заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерасзаявив, що каталонський парламент буде в односторонньому порядку приймати рішення про незалежність. Своєю чергою, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив про розпуск регіонального уряду Каталонії та нові вибори в регіоні. 21 жовтня жителі Каталонії, обурені рішенням прем'єр-міністра Іспанії Маріано Рахоя про розпуск їхнього уряду, вийшли на протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
!?$ Показати IP 23 Жовтня 2017 18:01
Європа їх не визнає. Будуть лапу смоктати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus