USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Катар готовий врегулювати кризу з арабськими країнами, - заява

30 Червня 2017 09:57
США можуть підтвердити, що Катар не підтримує терористичні і екстремістські угруповання.

Голова МЗС Катару Мухаммад бен Абдуррахман Аль Тані заявив про готовність Катару до врегулювання кризи дипломатичних відносин з країнами Перської затоки.

Про це міністр повідомив журналістам у Вашингтоні, передає РБК з посиланням на Reuters.

"У Досі готові обговорювати з арабськими країнами "розумні заходи" щодо того, як покласти край регіональної кризи", - сказав міністр.

Голова МЗС підкреслив, що під час свого перебування у Вашингтоні він провів переговори з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном і обговорив перспективи політичного вирішення конфлікту. Тіллерсон, за словами міністра, назвав вимоги арабських країн до Катару важко реалізованими.

За даними телеканалу Al Jazeera, Мухаммад бен Абдуррахман Аль Тані також повідомив на зустрічі з журналістами про те, що Катар "має хороші показники по боротьбі з тероризмом". За його словами, США можуть підтвердити, що Катар не підтримує терористичні і екстремістські угруповання.

Як повідомляє Reuters, Катар має намір у зв'язку з блокадою країн Перської затоки подати скаргу до СОТ проти Саудівської Аравії, Бахрейну, ОАЕ та Єгипту.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Лівія, Єгипет і Ємен розірвали дипломатичні відносини з Катаром 5 червня. Після цього до них приєдналися ще п'ять арабських держав, всі вони звинуватили Катар у втручанні у внутрішні справи інших країн, а також у спонсоруванні терористів. Влада Катару всі звинувачення відкинула і назвала ізоляцію з боку арабських країн посяганням на суверенітет.

Натомість парламент Туреччини схвалив угоду про зміцнення співпраці в оборонній сфері з Катаром, яка передбачає розміщення додаткового контингенту турецьких військ в цій країні і їх спільні навчання з катарськими військовослужбовцями. Тим часом Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн додали в свої "терористичні списки" 59 осіб і 12 організацій, що мають стосунок до Катару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus