USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Катар відхилив вимоги арабських країн - криза триває

24 Червня 2017 16:06
Катар відкинув як «необґрунтовані і нездійсненні» вимоги низки арабських країн до цього емірату, на яких вони висловили згоду припинити його блокаду, інформує Радіо Свобода.

Як заявив чільний речник влади Катару шейх Сейф ат-Тані, «перелік вимог підтверджує те, що Катар заявляв із самого початку: що незаконна блокада не має нічого спільного з боротьбою проти тероризму, а йдеться про обмеження суверенітету Катару і перебрання на себе нашої зовнішньої політики».

Напередодні Саудівська Аравія, Єгипет, Бахрейн і Об’єднані Арабські Емірати висунули Катарові низку вимог, що вийшли далеко за первісні претензії цих країн до Катару, який звинувачували у фінансуванні й підтримці «терористів». У переліку з 13 пунктів – зокрема, такі, як закрити телеканал «Аль-Джазіра», перервати більшість зв’язків із Іраном чи припинити перебування в Катарі військ Туреччини.

У США, які намагалися спершу стати посередниками в урегулюванні суперечки, заявляли, що будь-які вимоги сусідів до Катару мають бути обґрунтовані і здійсненні. Але нинішніх вимог Вашингтон не коментував, по суті усунувшись від спроб урегулювати, як заявили в Білому домі, «родинну суперечку» поміж арабськими країнами, яку мають вирішити вони самі.

Раніше Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, а також Бахрейн і низка інших країн розірвали відносини з Катаром, звинувативши його в підтримці збройних груп і Ірану, Катар звинувачення неодноразово відхиляв.

Натомість парламент Туреччини схвалив угоду про зміцнення співпраці в оборонній сфері з Катаром, яка передбачає розміщення додаткового контингенту турецьких військ в цій країні і їх спільні навчання з катарськими військовослужбовцями.

Тим часом Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн додали в свої "терористичні списки" 59 осіб і 12 організацій, що мають стосунок до Катару.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus