USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катар заявив про наміри отримати компенсацію через блокаду

10 Липня 2017 08:44
В уряді Катару заявили про наміри отримати відшкодування збитків за ту блокаду, яку розгорнули сусідні арабські країни, інформує replyua.net з посиланням на Корреспондент.net.

Для цього в уряді буде сформовано спеціальний комітет, який буде опікуватись питаннями компенсації. Таку інформацію оприлюднив прокурор Алі Аль Маррі. Він повідомив, що спецкомітет розглядатиме звернення комерційних організацій, держустанов та приватних осіб.

Однак представник Катару не повідомив деталі роботи комітету, додавши, що при цьому орган планує використовувати у своїй роботі, комплекс, як внутрішніх, так і міжнародних механізмів, які мають допомогти у вимаганні компенсацій. При цьому, Катар має наміри співпрацювати з закордонними юридичними фірмами, наймаючи їх для розгляду претензій. Катарський прокурор зазначив, всі, хто зазнали збитків, мають право на їх відшкодування.

Глава Центрального банку Катару Абдула бін Сауд Аль-Тані в інтерв'ю CNBC заявив, що Доха не боїться бойкоту арабських країн і може вистояти економічну блокаду. За його словами, ЦБ Катару володіє запасами в 40 млрд доларів і запасами золота в 300 млрд доларів.

Нагадаємо, раніше представники Саудівської Аравії, Єгипту, ОАЄ та Бахрейну повідомили, що вони розривають будь-які відносини з Катаром, підозрюючи його в підтримці тероризму. Катар категорично відмовився виконувати вимоги, назвавши їх неприйнятними, нереалістичними та недопустимими. Тим часом, Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн погрожуть Катару новими санкціями у відповідь на відмову Дохі виконувати висунутий їм список з 13 вимог.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus