USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Катастрофа MH-17 на Донбасі: ФСБ почала зачистку свідків

4 Липня 2017 22:20
Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ почала зачистку та ізоляцію ключових свідків катастрофи рейса MH17 Malaysian Airlines на Донбасі в 2014 році.

Про це повідомили волонтери міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

"10 травня 2017 року правоохоронні органи в Москві затримали чинного полковника ГРУ ГШ РФ, члена "ради командирів Союзу Добровольців Донбасу" Василя Гераніна, якого вважають спільником і ключовим свідком у справі про знищення рейсу MH17. Характерні ознаки затримання Геранін вказують на реалізацію спецоперації ФСБ із зачистки та ізоляції свідків терористичного акту проти світової спільноти", - йдеться в повідомленні.

Геранін народився 14 липня 1967 року в Московській області. Його вважали "військовим експертом" і "полковником, якому доповідали про збитий Boeing на Донбасі". Зазначається, що новина про нього з'явилася в російських ЗМІ, проте незабаром була видалена.

"Повідомлялося, що підставою для затримання стало те, що Геранін нібито перевозив у своєму авто уламковий боєприпас для 40-мм підствольного гранатомета ГП-25. Після затримання за місцем проживання Гераніна зробили обшук і додатково виявили кілька одиниць вогнепальної зброї", - пишуть волонтерів.

Водночас нашолошується, що "інсценування і спосіб затримання схожі на сплановану операцію ФСБ".

За даними спільноти, Геранін зараз перебуває в СІЗО, а з ГРУ ГШ РФ він був звільнений заднім числом.

Крім того, повідомляється, що на початку березня 2014 полковник Геранін був у Криму, де брав активну участь у захопленні півострова Росією.

"Геранін також цікавий тим, що за даними СБУ він особисто курирував бойовика Безлера (Біса) у період його перебування на Донбасі. 20 липня 2014 СБУ опублікувало перехоплення доповіді Ігоря Безлера Василем Гераніним про збитий літак рейсу МН17. Таким чином він є одним із ключових свідків у справі російського теракту проти міжнародної спільноти, - наголосили в InformNapalm.

Волонтери також опублікували фото Гераніна з колишнім "міністром оборони ДНР" Ігорем Гіркіним. Однак знімок зроблений ще в 2003 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus