USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Катастрофа Ан-12 біля Львова: пошукова операція завершена

4 Жовтня 2019 22:30
Катастрофа повітряного транспортника неподалік львівського аеропорту забрала п’ять людських життів. Ще три особи опинилися в лікарні. Зараз пошукову операцію припинили, тому що обстежили всі закутки і уламки і точно переконалися, що більше жертв і постраждалих немає, йдеться в сюжеті ТСН.

Ан-12 зник із радарів авіадиспетчерів о 5:30 ранку в п’ятницю, 4 жовтня. Аварійне приземлення літака сталося у селі Сокольники. Туди з’їхалися рятувальні служби. Аби знайти людей, довелося розрізати салон літака та на руках виносити постраждалих. Нині пошукову операцію припинили, бо обстежили всі закутки та уламки та достеменно переконалися, що більше жертв і потерпілих немає. Відтак оголошені дані є остаточними. Відомо, що члени екіпажу – українці, жителі Києва та Запоріжжя.
Жителі Сокільників приголомшені, бо від місця падіння Ан-12 до житлових будинків менше кілометра. «Гримнуло, та й усе. Був туман, нічого не було видно... Я думала, що десь якісь навчання йдуть, будівництво, але щоб я подумала на літак... То вже коли їхали пожежні, швидкі, поліція кричала: дайте дорогу», – розповіла місцева жителька Ольга Кочетова.

Відомо, що український літак належить авіакомпанії Україна Аероальянс. Він виконував чартерний рейс до Туреччини: о 0:30 вилетів з Віго в Іспанії і взяв курс на Львів, за Ужгородом пішов на зниження і на висоті менше 2,5 км зник з радарів. Через 20 хвилин один з членів екіпажу подзвонив на 101, повідомив про падіння і дав приблизні орієнтири місця перебування.

Чому літак з Іспанії до Туреччини летів саме через Львів і що це повинна бути за технічна зупинка – в аеропорту не коментують. Чому борт не долетів півтора кілометра до аеродрому, поки невідомо. У поліції відкрили кримінальне провадження за фактом порушення безпеки руху. Версії розглядаються різні, серед них – перевантаження літака, через яке пального могло не вистачити. Також не виключають версії сильного туману і технічну несправність.

Також стали відомі імена постраждалих у катастрофі літака АН-12, який здійснив аварійну посадку.

«Про постраждалих, які зараз у лікарні. Андрія Корякіна і Олега Шахова перевели до травматологічного відділення, стан середньої тяжкості. Андрій Амелькін знаходиться в реанімації, стан важкий. Наші лікарі роблять все можливе, щоб з ними все було в порядку», – повідомив у фейсбук міський голова Львова Андрій Садовий.

На цей момент розглядаються дві версії аварійної посадки вантажного Ан-12: помилка пілота і нестача пального.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 4 Жовтня 2019 22:50
летів 4000 км і раптом став перевантаженим ? якщо робив добрячий гак через Львів, то на це була дуже поважна причина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus