USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Катастрофа на канатній дорозі в Італії: поліція заарештувала підозрюваних

26 Травня 2021 19:06
Італійська поліція карабінерів заарештувала трьох осіб через аварію на канатній дорозі Стреза-Моттароне, в результаті якої загинули 14 осіб, заявивши, що система екстреного гальмування була відключена.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Підполковник поліції Альберто Чіконьяні повідомив телеканалу RAI, що підозрювані, ім’я яких він не назвав, визнали, що на запобіжну гальмівну систему було встановлено вилкоподібний затиск, який не дозволяв їй працювати належним чином.

«Це, безумовно, дуже серйозно і дуже тривожно», – заявила журналістам після арештів Олімпія Боссі, головний прокурор міста Вербанія.

«Переконані, що канатна дорога ніколи не зламається, (робітники) пішли на ризик, який визначив смертельний результат», – сказала Боссі.

Представникполіції у Вербанії повідомив, що заарештовані були менеджер Ferrovie Mottarone, компанії, яка управляє канатною дорогою, та її директор, а також менеджер канатної дороги.

Прокуратура Італії почала розслідування за підозрою в ненавмисному вбивстві і халатності.

Нагадаємо, у неділю, канатна дорога, що з’єднує північний місто Стреза на березі озера Маджоре і прилеглу гору Моттароне, обірвалася.

Кабіна наближалася до кінця свого шляху біля вершини гори Моттароне, коли обірвався провідний трос. Кабіна фунікулера дуже швидко відкотилася назад, поки не зірвалася із тросу і не впала на землю, де вона перекинулася, перш ніж вдаритися об дерева.

В результаті інциденту загинули всі, хто знаходився у ній, крім п’ятирічного ізраїльського хлопчика, який залишається в лікарні.

Тіла п’яти інших жертв із Ізраїлю – молодої пари, їхньої дитини та бабусі й дідуся – відправили додому в середу.

До слова, протягом 2014 - 2016 років канатна дорога піддавалася капітальному ремонту. Перевірки проводилися в 2017 році і в минулому році технічними фахівцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus