USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Казковий легкоатлетичний вечір на луцькому «Авангарді». ФОТО

18 Червня 2016 10:27
Другий день програми національного чемпіонату України у Луцьку приніс казкові емоції глядачам на “Авангарді” і цілий розсип виконаних нормативів на право участі в олімпійських іграх та чемпіонаті Європи. Про це йдеться на сайті Федерації легкої атлетики у Волинській області.

Зачин хорошим результатом зробили жінки у секторі стрибків в довжину. Вже у першій спробі харків’янка Аня Корнута застрибнула на 6.70 метра (олімпійський норматив), згодом її почин підтримали киянка Оксана Зубковська, але найдалі застрибнула хмельничанка Марина Бех — 6,93 метра!

Справжня баталія розгорнулася у секторі для стрибків у висоту. Неочікувано боротьбу визнаній фаворитці Оксані Окунєвій нав’язала киянка Юлія Левченко. Конкурентки зійшли на висоті 1,89 метра і далі Оксана та Юля змагалися між собою. 1.91 метра Юля бере з другої спроби, Оксана — впевнено з першої, обидві спортсменки з першої спроби стрибають 1.93 метра, а Левченко — 1.95 метра! Юлія радіє найкращим своїм результатам і кваліфікації на олімпійські ігри, а Оксана тільки з останньої (!) спроби, але впевнено стрибає 1.95 м. Утім, далі Левченко не хмогла тричі взяти 1,97, а Окунська з першої спроби стрибнула і вже в ранзі чемпіонки замовила 2.00. Тільки втома від великої кількості стрибків у цей вечір не дозволила Оксані здолати таку висоту.

У цей час тривали фінали на 400 метрів. Жіночий забіг приніс фантастичні відразу 4 олімпійські нормативи! Швидше від 52.20 с дистанцію Ольга Бібік, Юлія Олішевська, Ольга Земляк і Тетяна Мельник. Саме у такій послідовності фінішували спортсменки у довгому спринті. Загалом відразу шестеро у довгому спринті пробігли швидше нормативу на ЧЄ!

У чоловіків на 400 метрів тріумфували сумчани Віталій Бутрим і Євген Гуцол. Лучанин Данило Даниленко — третій. Четвертий — запоріжець Володимир Бураков і ці четверо, нагадаємо, найімовірніше сформують естафетну збірну України на чемпіонаті Європи в Амстердамі. Тим більше, що перші троє атлетів прибігли швидше нормативу на ЧЄ.

Рівнянка Наталя Прищепа впевнено виграла 1500 метрів у жінок. У цей час Сергій Никифоров виконував останню спробу у стрибках у довжину. І це було 8.18 м! Олімпійський норматив виконано!

Увінчали казковий вечір на Авангарді фінали у бігу на 100 метрів. Арена щиро підтримувала найшвидших людей країни.

Зірковий фінал у жінок закінчився заслуженою перемогою Наталі Погребняк. Харків’янка перемогла із своїм найкращим часом у сезоні — 11.11. Це на дві соті гірше її особистого рекорду. Друга на фініші — Олеся Повх (11.30), третя — Марія Рємєнь — 11.50. Ця трійка вписалася в норматив на ЧЄ, а перші дві атлетки ще раз підтвердили олімпійський час (11.32).

В чоловіків тільки фотофініш зміг вирішити питання призерів. Чемпіона країни Ігоря Бодрова та четвертого у фіналі Володимира Супруна розділили тільки ...три соті секунди. Отож, Бодров — перший, Віталій Корж — другий, Роман Кравцов — третій, а Супрун — четвертий.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus