USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Керівна партія Польщі за підсумками виборів втрачає понад 10 місць у Сенаті

17 Жовтня 2023 12:35
Керівна партія Польщі «Право і справедливість» за підсумками парламентських виборів втратить більше десятка місць у Сенаті, де і за попередньої каденції не мала більшості.

Про це повідомляє RMF24, пише «Європейська правда».

За оцінками журналістів на основі майже всіх порахованих голосів, «ПіС» отримає у Сенаті 34 місця, тоді як за цього скликання мала у Сенаті 48 представників.

Блок «Громадянська коаліція», скоріш за все, отримає 44 місця і стане найбільшою фракцією у верхній палаті.

«Лівиця», ймовірно, отримає 9 місць, а «Третій шлях» – вісім.

Ще п’ять сенаторів здобули підтримку виборців, балотуючись у рамках «сенатського пакту» між «Громадянською коаліцією», «Лівицею» і «Третім шляхом».

Нагадаємо, за підсумками підрахунку майже усіх голосів на виборах формальним переможцем стала «ПіС», але шанс сформувати уряд отримує опозиція – «Громадянська коаліція», «Третій шлях» і «Лівиця», які вже на етапі кампанії розглядали одне одного як союзників для формування коаліції. Така коаліція отримає близько 250 мандатів у Сеймі, тоді як для більшості достатньо мати 231 мандат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus