USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Польщі посилюють карантин – закривають школи й заклади торгівлі

4 Листопада 2020 16:47
У Польщі від суботи, 7 листопада, запроваджуються нові обмеження у зв’язку з пандемією коронавірусу: закриваються заклади культури і торгівлі, учні 1-3 класів шкіл навчатимуться дистанційно.

Як повідомив під час пресконференції у Варшаві глава польського уряду Матеуш Моравецький, обмеження попередньо діятимуть до 29 листопада, передає Укрінформ.

«Після тривалої дискусії ми розширюємо наші правила безпеки», – заявив Моравецький.

Він відзначив, що до кінця листопада вводиться дистанційне навчання в 1-3 класах середніх шкіл. Учителям виділятиметься по 500 злотих (близько 4 тис. грн) для закупівлі відповідного обладнання, необхідного для проведення дистанційного навчання.

За його словами, припиняється робота музеїв, театрів, кінотеатрів, магазинів і торговельних центрів, окрім аптек, продовольчих магазинів, закладів обслуговування. У магазинах площею менше 100 кв. м зможе перебувати 1 особа на 10 кв. м, у великих магазинах – 1 особа на 15 кв. м.

У Польщі й надалі працюватимуть готелі, але ними можуть користуватися лише особи у відрядженнях.

Моравецький зазначив, що у разі зростання кількості інфікованих до понад 75 випадків на 100 тис. жителів країна перейде в режим «національного карантину».

Глава польського уряду також повідомив, що станом на сьогодні немає потреби на загальне проведення тестів серед населення.

Польський прем’єр звернувся до протестувальників проти обмеження абортів, аби вони це робили в Інтернеті, а не на вулицях.

У свою чергу глава МОЗ Польщі Адам Недзельський заявив, що за найбільш оптимістичним сценарієм стабілізація захворювань наступить на рівні 25-30 тис. інфікованих щодня. Він додав, що цей оптимістичний сценарій можливий у разі відсутності масових протестів в Польщі.

За минулу добу в Польщі зафіксували 24 692 нові випадки інфікування коронавірусом, померли 373 особи. Ці показники є рекордними в Польщі від початку пандемії COVID-19.

Станом на 4 листопада вся Польща перебуває у червоній зоні з жорсткими обмеженнями, зокрема, забороною масових зібрань більш як п’яти осіб.

Тим часом, в Польщі другий тиждень тривають вуличні протести після рішення Конституційного трибуналу, який 22 жовтня визнав, що аборт на підставі патології плода порушує конституційний принцип захисту життя, пов’язаний із положенням про гідність людини. Це звужує легальне поле для абортів, оскільки вагітність можна буде переривати лише за умови, якщо вона стала наслідком зґвалтування чи інцесту, або у разі загрози життю жінки. Рішення мало набути чинності після його публікації у Віснику законів, але цього не було зроблено у встановлені строки, до 3 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Остап Вакарчук Показати IP 4 Листопада 2020 18:12
Ось і все. Зараз наші українські заробітчани попруться додому розповсюджувати польський коронавірус по своїх регіонах. Це все може було б і непогано, якби ці приїжджі люди з першого дня на 7-10 днів пішли на самоізоляцію, посиділи у домівках, квартирах окремо від своєї родини чи хоча б свого близького оточення, а потім здали би тести та перевірились на коронавірус. Але де там, зі 100% приїжджих українських заробітчан 60-75% з першого дня перебування вже в Україні без засобів індивідуального захисту почнуть без діла вештатись по селищах, містах, барах, кафе і ресторанах, у громадському транспорті. І знову і знову побільшає випадків інфікованих на коронавірус хворих людей в державі, а чому буде так, бо нашій українській владі наплювати на решту ще здорових українських громадян. Бо ніхто цих заробітчан не бажає у стойло ставити та заставляти їх дотримуватись карантинних обмежень не тільки у Польщі, а і удома в Україні.
світлана Показати IP 5 Листопада 2020 08:21
то нічого, що в україні дофіга більше захворівших ніж в польщі? як же всім мішають люди, які не сидять на жопі а намагаються щось заробити для себе і своїх сімей. жаба , вона така))
Анонім Показати IP 6 Листопада 2020 07:47
Чого ви причепилися до тих заробітчан? Ну хай повертаються додому куди їм ще їхати. А на рахунок самоізоляції скажу так в нас на роботі перехворіло дуже багато працівників ті що хворі сиділи вдома лікувались а ті що були з ними в контакті ні на яку самоізоляцію не пішли як начальник сказав нема кому робити! От і все (а ви вчепилися за заробітчан, порядку в нашій країні немає!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus