USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівників управління культури ОДА хочуть відправити у відставку

9 Лютого 2018 14:26
Оскільки керівництво профільного управління облдержадміністрації постійно ігнорує круглі столи щодо пам’ятки національного значення – монастирю бригідок в історичній частині Луцька, пропонують ініціювати звільнення очільників управління.

Про це йшлося під час круглого столу щодо ситуації, яка склалася внаслідок проведення ремонтних робіт на пам’ятці національного значення «Монастир бригідок», що на території державного історико-культурного заповідника у Луцьку 9 лютого.

На засідання запрошували представників управління культури облдержадміністрації, втім, ті відмовилися прибути. Також не прийшли представники дирекції історико-культурного заповідника. Обговорювали питання ремонтних робіт у приміщенні пам’ятки, де УПЦ КП планує облаштувати хостел. Зі слів представників єпархії, погодження отримані на рівні Мінкультури.

Своєю чергою, учасники круглого столу порушували ідею облаштування у приміщенні колишньої Луцької тюрми музею окупаційних режимів за зразком подібного музею у Львові.

Юрисконсульт Волинської Єпархії УПЦ КП Юлія Спіріна стверджувала, що те, що управління ігнорує круглий стіл, говорить про те, якого рівня такі зібрання. Зважаючи на запеклу емоційну дискусію з учасниками круглого столу, вона покинула засідання ще до закінчення заходу.


Оскільки представники обласного управління культури, яке є розпорядником приміщення, ігнорують такі обговорення, депутат міськради Павло Данильчук повідомив, що ініціюватиме громадську ініціативу щодо звільнення керівного складу управління культури Волинської ОДА, представники якого постійно обурюються і не хочуть приїздити на засідання.

Своєю чергою, краєзнавець Ігор Левчук розповів, що єпархія зверталася в ОДА щодо облаштування у пам’ятці хостелу саме як комерційної структури, адже їм потрібно заробляти гроші для утримання приміщення. Він повідомив, що особисто зустрічався з представниками обласного управління культури та Фонду держмайна і дізнався, що єпархії спочатку відмовили і в управлінні культури, і у Фонді держмайна. Лише після безпосередньої вказівки голови ОДА Володимира Гунчика, який «нагнув їх всіх», раптом з’явився документ вже з позитивним висновком – розпорядження Гунчика, яке вони підписали. Першою ідеєю використання приміщення, зі слів краєзнавця, було створення церкви-музею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus