USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Керівництво військового ліцею хоче отримати санаторій «Турію»

11 Жовтня 2016 18:45
Начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою просить депутатів облради передати на баланс закладу санаторій «Турія».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 11 жовтня.

Як повідомила начальник відділу з питань управління об’єктами спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та землями комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Мирослава Якимчук, начальник Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою Павло Боснюк звернувся з проханням про передачу майнового комплексу санаторію «Турія» для використання ліцеєм. До звернення додали лист облдержадміністрації на підтримку цієї ініціативи.

Депутати рекомендували підтримати проект рішення про передачу майнового комплексу санаторію «Турія» під час сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ТТ Показати IP 11 Жовтня 2016 18:56
Зрозумів Паша, що гроші повинні працювати, особливо, коли відчув їхній смак.... Ідея розвитку ліцею служить відмінним прикриттям, тут і турбота про дітей, їх відпочинок і все те, - чим можна втерти електорату, не озвучивши справжніх намірів.. Ну подумаєш, - віддали ліцеїстам, а там і лікарі присмокчуться з платними кабінетами, стоматологи різні, обстежувальники і основне, що буде масив - платоспроможні батьки дітей, ну і інші ...
Kapitan до ТТ Показати IP 12 Жовтня 2016 08:04
А як ні ! То буде те саме , що й з військовим шпиталем на другому березі
жовтень Показати IP 11 Жовтня 2016 19:43
Так, для майбутніх захисників, необхідний цей заклад. Павло Боснюк зробить з нього цукерочку.
123 Показати IP 11 Жовтня 2016 20:54
Довели до ручки. Догосподарювали. Рекомендую віддавати - теорія ймовірності каже, що щось - ліпше ніж н***я..
Ая Показати IP 12 Жовтня 2016 05:48
А чи Павло Боснюк вже все довів до перфекції і щоб зробити щасливими учнів- студентів військового ліцею треба йому (їм) до щастя тільки Санаторийний комплекс? Якщо так то чи підготовив він програму яка передачає що коли і як молодь під його командою робитиме.
Порушникам Конституц Показати IP 12 Жовтня 2016 11:11
ВОЛИНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ" (САНАТОРІЙ МАТЕРІ І ДИТИНИ "ТУРІЯ") є закладом охорони здоров'я, який належить до спільної власності територіальних громад Волинської області. Згідно законодавства Санаторій для дітей з батьками за своїм видом входить до складу Санаторно-курортних закладів, які в свою чергу об'єднуються в групу Лікувально-профілактичні заклади. Санаторій "Турія" хоч і діє в організаційно-правовій формі комунального підприємства, однак є повноцінним закладом охорони здоров'я - юридичною особою будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або її відокремлений підрозділ, основним завданням яких є забезпечення медичного обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників. Ніякої зміни сатусу санаторію "Турія", як закладу охорони здоров'я, у заклад освіти, яким є ліцей чинне законодавство не допускає, бо це буде грубим порушенням норм прямої дії статті 49 Конституції України, яка гарантує, що існуюча мережа державних і комунальних закладів охорони здоров'я не може бути скорочена. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність згідно частини 2 статті184 Кримінального кодексу України "Незаконне скорочення мережі державних і комунальних закладів охорони здоров'я - карається штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років". Змістом другої форми цього злочину (ч. 2 ст. 184) є незаконне скорочення мережі державних і комунальник закладів охорони здоров'я. Згідно з Конституцією України (ст. 49), існуюча мережа державних і комунальних закладів не може-бути скорочена. Виходячи з того, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України (ч. 1 ст. 64), а ст. 49 Основного Закону таких випадків не передбачає, то існуюча мережа зазначених закладів може бути скорочена лише в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 2 ст. 64). Скорочення такої мережі в інших випадках визнаватиметься незаконним.Під мережею державних та комунальних закладів охорони здоров'я розуміється сукупність таких закладів, розташованих на певній території (республіки, області, району, міста). Скорочення такої мережі - це насамперед зменшення загальної кількості зазначених закладів. Закінченим цей злочин при вчиненні його з моменту фактичного скорочення Існуючої на певній території мережі державних або комунальних закладів охорони здоров'я.
федор Показати IP 27 Січня 2017 14:57
кіндер і К плювати хотіли на конституцію,на Украіну,на всіх нас і наше здоров*я. Порахували,обдумали майбутній гешефт,вирішили і ліквідували ще один оздоровчий заклад(не вони ж його за власний кошт будували) Тепер будуть підраховувати прибутки з оборутки... А прості люди й так вимирають,нащо ім іще й санаторій....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus