USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Санаторій «Турія» виплачуватиме борги, в які втягнув екс-підлеглий Кіндера

1 Грудня 2016 17:49
Волинські депутати внесли зміни до Програми фінансування комунальних закладів, які перебувають у обласній комунальній власності, серед них і санаторію «Турія», який пропонують збанкрутувати.

Про це стало відомо під час засідання позачергової 9 сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

В сесійній залі викликала обговорення пропозиція виділити кошти на санаторій «Турія». Нагадаємо, навесні цього року депутати Волинської обласної ради перевірили діяльність закладу і виявили тут майже 4 мільйони боргів, а директора «Турії» Віталія Донця звільнили. Потім чотири ковельчанки через суд стягнули з санаторію заборговану заробітну плату, середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні та моральну шкоду.

У результаті майновий комплекс передали обласному військовому ліцеєві, а щодо самої юридичної особи пропонують розпочати процедуру банкрутства.

На питання депутата Сергія Слабенка, чи доцільно такій юридичній особі передбачати кошти, відповів депутат В’ячеслав Рубльов. Він зауважив: за санаторієм числиться низка боргів, з яких 2,5 – не підтверджені. Але, не виключено, що скоро з’являться судові позови, тож варто передбачити кошти на покриття боргів.
Зауважимо, Віталія Донця, який і довів санаторій до скрути, прихистив міський голова Ковеля Олег Кіндер, призначивши начальником новоствореного управління капітального будівництва та ЖКГ. Щоправда, на цій посаді Донець протримався недовго.

На засідання цієї ж сесії прибув і сам Олег Кіндер, однак розгляду господарських питань він не дочекався і зник із зали одразу ж після озвучених його однопартійцем Сергієм Слабенком політичних питань щодо чвар у фракції «Батьківщина». Тож запитання щодо Віталія Донця Олегові Кіндеру поставити ніхто не зміг.
До слова, цього ж дня члени фракції «Батьківщина» Ігор Лех, Василь Столяр, Андрій Турак, Анатолій Бусько, Галина Йовик, Роман Карпюк, Валерій Курстак, Алла Лісова та Володимир Яренчук поширили заяву в якій повідомили, що свого часу Олег Кіндер через Валентину Касарду вказував депутатам як голосувати. Коли ж депутати не погодилися – очільник обласного осередку «Батьківщини» повідомив про виключення цих 9 людей з партії.
А ось Кіндер, заявляють ці депутати, «сьогодні прислужує волинському губернатору, члену «Солідарності», підтримуючи усі його кроки, які подекуди суперечать здоровому глузду та абсолютно не йдуть на користь волинян».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus