USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Хабар чи провокація? Досі судять волинського чиновника, якого затримали на сходах в облдержадміністрації

11 Жовтня 2023 18:16
Волинського чиновника звинувачують у хабарництві. Проте Феміда ніяк не може встановити істину: чи брав хабар заступник голови Ковельської районної державної адміністрації Дмитро Красносельський?

Посадовця гучно затримали у приміщенні Волинської облдержадміністрації в середині лютого 2022 року. За даними слідства, у чиновника при собі виявили дві тисячі доларів – хабар за дозвіл на викиди шкідливих речових у повітря для одного з підприємств Маневиччини.

За повідомленнями правоохоронців, посадовець із Ковеля вимагав чотири тисячі доларів від одного з підприємців за сприяння в наданні дозволу на викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Дмитро Красносельський ніс частину хабара одному високопоставленому працівнику ОДА, який мав посприяти підприємству, що в Маневицькому районі, в отриманні такого дозволу. До цього підприємство тричі намагалося отримати дозвіл, але безуспішно.

Проте грошей Красносельський не доніс. Він увійшов у будівлю ОДА, а слідом за ним – працівники СБУ, прокуратури та поліції, які затримали його на сходах. Загальна сума хабара становила чотири тисячі доларів. У Красносельського вилучили дві тисячі доларів.

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», після того, як кримінальна справа опинилася в суді, довго не могли допитати свідків, адже вони не приходили на засідання. Врешті їх таки допитали: і підприємця, і працівників управління.

Сам Дмитро Красносельський справу назвав провокацією. Раніше він переконував, що гроші, які вилучили правоохоронці, йому не належать. Мовляв, він прийшов у приміщення облдержадміністрації тільки з буклетом. Хотів підписати документи в фінансовому відділі.

Довідка

Дмитро Красносельський – уродженець Луганська, навчався у Луганському інституті внутрішніх справ МВС України, працював в органах МВС Луганщини, а в 2014 році очолив Кремінську РДА Луганської області. З вересня 2020 року працював заступником голови Маневицької РДА, а 20 квітня 2021 року був призначений заступником голови Ковельської РДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Суддя Дред Показати IP 11 Жовтня 2023 19:21
Були б мозги, не було б "провокації".
Юра Показати IP 11 Жовтня 2023 21:31
Давайте повяжемо з кухарикои '

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus