USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Затримали на сходах ОДА з $2000: волинського чиновника досі судять за хабар

31 Березня 2024 16:35
У суді продовжують розглядати справу заступника голови Ковельської РДА Дмитра Красносельського, який, за інформацією правоохоронців, вимагав і одержав у підприємця хабар. Чиновника гучно затримували на сходах Волинської ОДА у лютому 2022 року. Тоді ж він запевняв, що все – провокація.

Нагадаємо, в чиновника при собі виявили дві тисячі доларів – хабар за дозвіл на викиди шкідливих речових у повітря для одного з підприємств Маневиччини. За повідомленнями правоохоронців, посадовець із Ковеля вимагав чотири тисячі доларів від одного з підприємців за сприяння в наданні дозволу на викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Дмитро Красносельський ніс частину хабара одному високопоставленому працівнику ОДА, який мав посприяти підприємству, що в Маневицькому районі, в отриманні такого дозволу. До цього підприємство тричі намагалося отримати дозвіл, але безуспішно.

Проте грошей Красносельський не доніс. Він увійшов у будівлю ОДА, а слідом за ним – працівники СБУ, прокуратури та поліції, які затримали його на сходах.

Як ідеться в сюжеті ТРК «Аверс», справу розглядають уже два роки.

«Особа обвинувачується у зловживанні впливом за прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, з вимаганням неправомірної вигоди, загальна сума якої становила чотири тисячі доларів. Зараз триває дослідження письмових матеріалів, зокрема відеофайлів огляду з місця події та освідування особи», – прокоментував прокурор Тарас Гуцуляк.

На черговому засіданні вивчали відеоматеріали слідчих дій на місці затримання. Обвинувачений тримав у руках буклет. На запитання, звідки той у нього, відповів: мовляв, знайомий дав прочитати. Що в буклеті були кошти, а саме дві тисячі доларів, нібито не знав.

У разі доведення провину Дмитру Красносельському загрожує до восьми років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Хз Показати IP 31 Березня 2024 18:56
Завжди ношу з собою $2000
Клава Показати IP 1 Квітня 2024 04:23
злидня судять на раз-два.. коли в підозрюваного є що віджати феміда буде тягнути, мов кота за хвіст..
Hyun Показати IP 1 Квітня 2024 21:13
Ніс ніс та не доніс...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus