USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хакери, що атакували МЗС Німеччини, викрали документи по Україні-ЄС

11 Березня 2018 11:49
Пов’язані з Росією хакери, що вчинили атаку на німецькі урядові сайти, викрали документи, які стосувалися переговорів щодо виходу Британії з ЄС, України і Білорусі.

Про це повідомляє Spiegel Online.

Всього хакерам вдалося викрасти шість файлів.

Першим викрали матеріал щодо Brexit. Атакували сервери з документами по Україні та Білорусі вже під контролем правоохоронців, які спеціально не блокували доступ, - там не було секретних відомостей.

Раніше офіційний представник МВС Німеччини Йоханнес Дімрот заявив, що кібератака на сервери німецького уряду була попереджена відразу ж після її виявлення.

При цьому він не став відповідати на питання про те, чи стояла за цією кібератакою російська влада. Дімрот пояснив, що зараз влада ФРН намагається з'ясувати, як інформація про кібератаку просочилася у ЗМІ.

Нагадаємо, 28 лютого німецькі ЗМІ повідомили, що сервери МЗС і Міноборони Німеччини атакувала група хакерів APT28, яку зазвичай пов'язують із Росією.

Хакерська група APT28, також відома як Fancy Bears, здійснює кібератаки на державні, інформаційні, військові та інші структури країн. Групу підозрюють, зокрема, в здійсненні масштабної атаки на внутрішню мережу Бундестагу в травні 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus