USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Харчування луцьких школярів не стане дешевшим

16 Вересня 2016 10:43
Батькам луцьких школярів відмовили у безплатному харчуванні, а також у зменшенні платні за харчування дітей у школах.

Про це повідомляє Волинське агентство розслідувань.

Петиція лучанки Олени Плевако про зменшення вартості харчування школярів молодших класів набрала необхідних 346 голосів за 14 днів, тому міська рада розглянула її.

Жінка просила покрити частину витрат на харчування учнів 1-4-х класів, мовляв, батькам дуже скрутно оплачувати повну суму.

«З 1 вересня 2016 року батьки молодших класів за сніданок повинні платити по 15.40 гривень за день це 77 гривень на тиждень у порівняні з минулим роком (платили на тиждень 17 гривень) це на 60 гривень дорожче. Прохання хоча би частину витрат на сніданок покрити за рахунок держави», – йдеться у тексті петиції.

У міськраді пояснили, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (від 24.12.2015 № 911-VIII) на державному рівні відмінили забезпечення безкоштовним харчуванням учнів 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.

«Органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади забезпечують безкоштовним харчуванням дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах, також учнів 1-4 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», – відповів на звернення заступник міського голови Андрій Киця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Коля Показати IP 16 Вересня 2016 11:08
Мають батьки на гульки на бари на відпочинки собі то і дітям знайдуть на харчування. Як дитина народжується то хіба держава кормить дітей? Ні так і в школі , народили платіть за все. А одяг який зараз дорогущий жах!!! Костюм спортивний купив дитині 500 грн. Шок я собі дешевший купляю . Дорого але якщо Бог дав дітей треба за них платити. Аби вчитись старались в школі а не тільки прийшли зі школи і новина головна -булочки подорожчали і піци. Так що батьки тримайтесь .Така влада так і платимо а на роботах мізер получаємо
До Колі Показати IP 16 Вересня 2016 11:50
Виробляйте пока дають посвідченя ато і кормитимуть тих нехватів безкоштовно.Гроші всі на ато.
Ната Показати IP 16 Вересня 2016 12:13
А я згідна з Кольою повністю. Ми родили сина для себе і тепер плачу, тато сігарет пива не купить і заплатить. От і все. Більше однієї дитини потягнути не зможемо в цій державі тому і не робимо кучу.
Оксана Показати IP 16 Вересня 2016 17:19
Крім того, що тато не сходить на пиво, ще й мама не піде манікюр-педікюр та корекцію брів. А взагалі, я за те, щоб кошти витрачались з розумом: можливо, відмовитись від чергововго масового гуляння, організованого міською радою, або прапорців на День Незалежності по місту, а ці кошти спрямувати у більш потрібне русло?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus