USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку батьки просять зменшити плату за харчування школярів

2 Вересня 2016 22:03
Батьки луцьких школярів просять частину витрат на сніданки оплатити за рахунок держави.

Відповідну петицію зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Нагадаємо, учні 1-4 класів, які донедавна харчувалися за кошти державного бюджету, з 1 вересня 2016 року харчуються за кошти батьків. Виняток – лише діти пільгових категорій та воїнів АТО на час їх служби в ЗСУ.

"З 1 вересня 2016 року батьки учнів молодших класів за сніданок повинні платити по 15.40 гривні за день. Це 77 гривень на тиждень, у минулому році платили на тиждень 17 гривень. Отже, це на 60 гривень дорожче. Прохання хоча би частину витрат на сніданок покрити за рахунок держави.

P.S. Для батьків, які заробляють мінімальну зарплату, платити за сніданок учня 1-4х класів 338,80 гривні на місяць за одну дитину - дуже дорого, а що казати якщо дітей в сім'ї двоє?", - йдеться у тексті петиції.

До кінця збору підписів залишилось 13 днів.

За станом на 2 вересня петицію підписали 11 осіб з 300 необхідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Вітек Показати IP 2 Вересня 2016 22:49
Для батьків які заробляють мінімальну зарплату _ включати мозг і засучувати рукава та заробляти більше. Я колись , щоб прогодувати сімю працював на трьох роботах .
Вася Показати IP 2 Вересня 2016 23:42
ДА правильно але ж ви родили дытей не для держави знали на що розраховували? Потим де жити за що начатись дервжава не захищае, в такій державі все дорого незручно, тільки довідки і так далі а толкового нічого, одні довідки документи це все ужас ніде нічого не вирішиш без буквоєдства!!!!!!!!!!
Анонім до Вася Показати IP 3 Вересня 2016 00:23
НАВЧИСЬ ГРАМОТІ.
Ната Показати IP 2 Вересня 2016 23:50
На пиво з сигаретами тати з мамами мають, а тут вже біда.
Анонім до Ната Показати IP 3 Вересня 2016 00:26
А ТИ ВЗАГАЛІ ЛЮБИШ ДІТЕЙ?
Ая до Ната Показати IP 3 Вересня 2016 04:09
переконаний, що то власне ДЕРЖАВА має покривати кошти харчуваня дітей в школах. Діти-молодь виростає і навчаєтся для майбутнього каждої держави. Ті хто вліЗ в структури української держави мають зрозуміти, що майбутнє має бути в руках і головах УКРАЇНЦІВ. Наші західні сусіди вже віками сповідують флософію: ТАКЕ БУДЕ НАШЕ МАЙБУТНЄ ЯКИМ БУДЕ ВИХОВАННЯ НАШИХ ДЦТЕЙ. Від себе додам, що голодну дитину важче виховувати і навчати ніж ситу.
Аї до Ая Показати IP 3 Вересня 2016 20:52
Сита дитина часто не цінує того, що має. А будучи голодною, розуміє, чому їй треба вчитися
віра до Ната Показати IP 3 Вересня 2016 07:58
Дійсно, подивіться, скільки молодих батьків по барах, на пивах, з цигаркою, що батько, що мати.... То гроші на ЦЕ виділяються з сімейного бюджету?!
свідомий до Ната Показати IP 3 Вересня 2016 10:24
Почитай статтю про навчання в США з якого ви всі берете приклад і як організовано харчування діток там. Діти це наше майбутнє харчуючись дитина повинна отримувати весь комплекс вітамінів мікроелементів що необхідні для її росту і розвитку щоб вирости здоровою у всіх відношеннях. І не провина дитини що вона народилась в сімї де батьки їй не можуть забезпечиво повноцінне харчування те що сидять по барах не завжди говорить про надлишок грошей у сім'ї скоріше навпаки гуляки звикли пропивати останнє. Пріорітетним завдання нормального суспільства є розвиток підростаючого покоління бо це наша інвестиція в майбутнє. Це розуміли в СРСР це розуміють в США в Білорусії в усіх адекватний суспільствах крім суспільства матеріально мислячих зазомбованих руйнівників- щеневмерликів з рабською психологією
Свідомому "вмерлику" до свідомий Показати IP 3 Вересня 2016 21:02
В Америці більшість шкіл фінансуються не з державного бюджету, а з місцевих. Безкоштовно харчуються так звані пільговики, як і в Україні. А решта платять не всю ціну за харчування у школі.
ааа Показати IP 3 Вересня 2016 01:29
А є батькі-перці з грошима і приносять довідки малозабезпеченоі сім'ї !!!!
Ая Показати IP 3 Вересня 2016 06:37
модератора хочу запитати, що ви знайшли нешативного в мойому коментарі? Чому після провірки він зчез? Що не погоджуєтесь з думкою, Що молоді поколіня потрібні для майбутнього держави? Хочу донести вам те чого певно не чули, Отже був собі такий Бальзак який у ХІХ столітті сказав: БЕЗ МОЛОДОГО ПОКОЛІННЯ ЖОДНА КРАЇНА НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО. Ви вважаєте що знаєте краще?
Ольга Показати IP 3 Вересня 2016 10:30
Ще якби всі були чесні. Бо бідні часто тільки на папері. Не існує поняття "за рахунок держави", насправді це за рахунок тих громадян, які справді бідні, але працюють в бюджентих установах і вся їх зарплата оподатковується. А "малозабезпечені" на 80% - отримують зарплату в конвертах і сміються з дурних бюджетників. Дитину щодня в школу на авто возити - гроші є, а годувати їх дітей хтось інший має. І при таких батьках сумніваюсь що ці діти для держави. Виростуть і так само державу дурити будуть.
Вітек до Ольга Показати IP 3 Вересня 2016 11:08
+ 100%
Лучанка Показати IP 3 Вересня 2016 10:34
А чого вязні мають державне забезпечення на харчування при тому ніхто з них не хоче працювати під час відбуття покарання в колонії.То це нормально, а як дітям виділити кошти на сніданки в школу то грошей не має. Держава нічим не забезпечує дітей в садочок здати - заплати гроші і благодійний внесок здай за харчування заплати, вікна поміняй і тому подібне, те саме і в школі на ремонт класу і школи здай книдки купи парти поміняй. На це все грошей не наберешся.Це повинна держава забезпечувати, а не з батьків тянути. Хай би депутати і президети менше собі в кишені напихали, тоді б і грошей вистачало.
Ольга до Лучанка Показати IP 3 Вересня 2016 12:00
Хочете стати в'язнем на державному забезпеченні? Дітей ви народжуєте для себе, і дбати про них маєте самі. Держава повинна забезпечувати тих, хто не може заробити, тобто інвалідів. Всі інші мають розраховувати на свої можливості. Любов до халяви, привита совком знищить Україну. Ці дурні Ющенкові соцвиплати роблять з людей інфантильних прохачів, бо нащо працювати, якщо можна жити на соціальні виплати. В результаті такої політики і маємо низькі зарплати і пенсії, 80% "бідного" населення і в той же час квартири в новобудовах розлітаються як гарячі пиріжки, вулиці переповнені іномарками, "царські села" ростуть як гриби після дощу. А діти в школі, виявляється, голодують. Вдома ви дітей годуєте? То порахуйте вартість обіду. Не влаштовує шкільний обід - давайте обід з собою. І садочки - окрема тема. В садочки треба брати дітей працюючих батьків, у нас же переважно мама займається власними справами, а дитину має виховувати вихователька за 1200 гривень. Тоді і місця в садочках з'являться.
Ольга до Ольга Показати IP 3 Вересня 2016 12:22
Ну і діти, які залишились без батьківського піклування - їх однозначно має забезпечувати держава
Він до Ольга до Ольга Показати IP 5 Вересня 2016 13:40
Шановна Ольга, нагадую Вам, що оплата за харчування проводиться із місцевого бюджету, у який із нас же і стягують податки. Тому було б доречно, що із цих податків і оплачували харчування наших дітей, а не робили ремонти в кабінетах можновладців і т.п. Чому я сплативши податки, маю при приході в садочок, лікарню і решту установ оплачувати у се повторно?
Ольга до Лучанка Показати IP 3 Вересня 2016 12:45
От ви особисто яку суму податку сплачуєте з місяць? Порівняйте з вартістю послуг які отримуте чи бажаєте отримувати від держави. Боюсь баланс складеться не на користь держави.
Аля Показати IP 3 Вересня 2016 23:38
А в мене питания до автора статті: в яких школах у минулому році оплата за харчування була 17 грн за тиждень??? 7.10 помножити на 5 днів... невже виходить 17?
Анонім Показати IP 4 Вересня 2016 09:37
Так , дітей ми народжуємо для себе, держава нам нічого не "должна", тільки коли проходить певний час, проних згадують, виявляється в наших дітей є обов'язок перед державою.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus