USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хліб значно подорожчає

3 Липня 2017 07:00
Вартість хліба впродовж наступних півроку збільшиться на 30%. І торкнеться це не лише приватних пекарень, а й великих заводів по всій Україні, йдеться y сюжеті ТСН.

Ціни підвищаться попри достатній врожай. Адже вартість хліба залежить не тільки від сировини, кажуть аналітики. Сюди відносять податки, виплату заробітної плати, оплату електрики та газопостачання.

Експерт Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко вважає, що незабаром ціни досягнуть європейського рівня, передає Gazeta.ua.

«В Україні кілограм чорного хліба обійдеться в середньому в 21 грн. А враховуючи, що середня ціна за кілограм соціального чорного хліба становить 11,8 грн, то знайдений нами в зарубіжних магазинах хліб, виявився значно дорожчим», - каже експерт.

Найдешевший хліб y Литві - 33,7 грн. У Білорусі житній хліб обійдеться в 34,4 грн. В Естонії - 35,2 грн. У Польщі - 41,4 грн. Вартість чорного хліба найвища в Угорщині - 66,2 грн, каже Дорошенко.

Як повідомлялося, з 1 червня у Луцьку зросли ціни на продукцію «Теремно хліб» – одного з найбільших в регіоні виробників хлібобулочних виробів. Попереднє підвищення мало місце 17 березня.

З 1 липня Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Це має допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. Держрегулювання забороняло торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію. Серед такиx - борошно, хліб простої рецептури, крупи, цукор, яловичина, свинина з кістками, м'ясо, ковбаси варені 1-го сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20% , масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
споживач Показати IP 3 Липня 2017 07:48
Немає питань, робіть ціни як у Європі але дайте зарплати і пенсії європейські!!!
Уряд до споживач Показати IP 3 Липня 2017 10:04
коментар було видалено
Анонім Показати IP 3 Липня 2017 08:25
"ціни досягнуть европейского рівня" а зарплати ?
Верховна рада Украiн Показати IP 3 Липня 2017 09:32
Ми вам вже зробили европейскую зарплату 3200 грiвен Це наша перемога.
аноні Показати IP 4 Липня 2017 11:02
це перемога безумовно(((. шо ви пишете про ціни хліба в європі. ви не бачите як у нас люди живуть?напишіть про зарплати . пенсії в Європі а то зрівняли слона і муху.Це просто в країні якась безвихідь йде. Президент олігарх думає лише про своїх друзів олігархів. скоро добре буде як хліба зможем купити на наші ВИСОКІ зарплати. які нам Гройсман "с барского плеча"дав. а газом і електроенергією знову ж забрав. отакий круговорот.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus