USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Хочу, щоб ці гроші врятували життя»: 8-річна лучанка обрізала волосся, а кошти переказала ЗСУ

29 Червня 2023 18:18
Восьмирічна лучанка Софія відрощувала волосся з народження. Вона вирішила відрізати його і продати, а гроші віддати на потреби ЗСУ. Дівчинка навчається в ліцеї №27.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини мама Софії Наталія Пашко, донька надихнулася прикладами інших сміливих дівчат, які відрізають коси, щоби допомогти військовослужбовцям.

Таке бажання Софії розчулило її батьків.

«Вона просила мене обрізати волосся майже рік. Ми з чоловіком довго наважувалися. А донька все наполягала. І ми зрозуміли, що це не спонтанне рішення, що вона справді дуже хоче зробити свій невеличкий внесок у перемогу, і ми не маємо права їй перечити.

До того ж, ми з чоловіком намагаємося тримати дітей не поза контекстом війни, розповідаємо їм усе, що можна, аби вони усвідомлювали себе громадянами української держави. Багато наших знайомих загинули на війні. Ми про це теж говоримо, наголошуємо, яку ціну змушені платити, виборюючи перемогу. Розповідаємо, що хлопці на фронті щодня потребують допомоги», – сказала Наталія Пашко.
Софія Пашко

За волосся Софія отримала шість тисяч гривень. Гроші вона передала волонтеру Сергію Добродомову, відомому як Дєд Волинь. Він їздить на передову ще з 2014 року. Постійно везе військовослужбовцям вантажі з необхідною допомогою. Часто організовує в центрі Луцька благодійні заходи.
Софія разом із мамою та волонтером Дєдом Волинь

«Софійка добра дівчинка й дуже переживає за все. Зараз вона тішиться, що допомогла... Після того як їй відрізали волосся, в неї не було ні сльозинки. Чесно, там я сплакнула. А вона раділа, адже свідомо підійшла до цього рішення. І поки я шукала місце, куди можна продати волосся, вона все допитувалася: «Мамо, коли ми вже передамо гроші? Я хочу, щоб ці гроші врятували чиєсь життя»… Сподіваємося, що її вчинок теж когось надихне», – поділилася Наталія Пашко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus