USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Викрили шахраїв, які від імені голів ОВА видурювали гроші на ЗСУ: постраждали підприємці з Волині

8 Липня 2022 18:59
Силовики викрили злочинне угруповання, яке виманювало кошти у представників бізнесу нібито на потреби ЗСУ, його організував чоловік, який перебуває на території окупованої частини Луганщини. Серед постраждалих – підприємці з Волині.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко, пише Українська правда.

За даними поліції, група складалася із семи осіб. Організував їх та розробив схему такий собі громадянин Д., який перебуває на території так званої «ЛНР». Звідти він телефоном курував співорганізаторів.

Поліція Одещини наразі затримала 4-х підозрюваних – мешканців Дніпропетровщини, серед яких і 22-річна співорганізаторка злочинної групи.
За даними слідства, з лютого 2022 року в Дніпрі діяла злочинна група, яка спеціалізувалась на заволодінні коштами суб’єктів господарювання з Одещини та інших областей України під приводом матеріальної підтримки армії.

Шахраї надсилали підроблені листи від імені керівництва обласних військових адміністрацій відповідних регіонів з проханням перераховувати кошти в якості благодійної допомоги Збройним силам України.
Жертвами схеми стали підприємці з Одещини, Вінниччини, Волині, Житомирщини, Київщини та Тернопільщини.

Кошти ділки отримували на банківські картки, які заздалегідь оформлювали на підставних осіб.

За даними прокуратури, в такий спосіб з лютого по липень 2022 року зловмисники ошукали більше 15 суб’єктів господарювання, спричинивши їм збитки на понад 1 млн гривень.

Водночас Клименко зауважує, що слідство ще активно працює, тож кількість потерпілих та загальна сума збитків можуть значно збільшитися.

«Вкотре звертаюся до громадян: перевіряйте інформацію про збір коштів, щоб ваші гроші дійсно дійшли до тих, хто потребує», - зазначає голова Нацполіції.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Триває проведення слідчих дій з метою встановлення інших учасників групи, причетних до незаконної оборудки, у тому числі осіб, які перебувають на території так званої «ЛНР».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ната Показати IP 9 Липня 2022 09:29
Перепрошую, а де морди тих уродів ? Тут три дівчини квіти з парку потягли то на весь інтернет висвітлили фото, а тут уже якийсь там громадянин і без фото.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus