USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Шлях цензури: українські телеканали хочуть зобов'язати віддавати 25% ефіру під програми, створені державою

21 Грудня 2021 18:42
У НСЖУ заявляють про нову атаку на свободу слова в Україні. Йдеться про законопроект «слуги народу» Олега Дунди, вже поданий до Ради, який передбачає запровадження прямого державного контролю за редакційною політикою ЗМІ.

Про це у соцмережі написав голова НСЖУ Сергій Томіленко.

НСЖУ закликає нардепа Олега Дунду відкликати законопроект № 6430 щодо створення Державного інформаційного концерну телебачення та радіомовлення України.

Сергій Томіленко наводить ключові новації законопроекту:

запровадження нового податку для власників телерадіокомпаній, тобто вимоги віддавати 25% ефіру під трансляцію програм, створених на замовлення Держконцернтелерадіоінформу;

запровадження інформаційних аукціонів, де всі телерадіокомпанії зобов’язані купувати цей контент, створений державним концерном;

скасування суспільного мовлення;

скасування іномовлення;

скасування Держкіно.

«У пояснювальній записці Дунда пише, що «Аналіз чинного законодавства України в інформаційній сфері та питаннях медіа та ЗМІ доводить, що зараз у державі майже відсутній якісний національний контент, а митці, які готові створювати цей контент, залишені майже повністю без уваги». А його законопроект, мовляв, уможливить «надання громадянам України якісних інформаційних продуктів, відсутніх на комерційному ринку», – йдеться у повідомленні Сергія Томіленка.

НСЖУ закликає відкликати законопроект ще на цій ранній стадії – одразу після реєстрації.

«Прямий державний контроль над редакційною політикою ЗМІ, управління чиновниками виробництвом журналістського контенту – це шлях цензури та тоталітарного контролю, а не захист інформаційної безпеки», – заявив голова НСЖУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
25% Показати IP 21 Грудня 2021 19:24
Не поверне 73% !
ботоксШМЯК до 25% Показати IP 21 Грудня 2021 20:29
Навіть відверне. 95 квартал остогид навіть тим 73%.
Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 20:11
25% це лише четверта частина,при цьому 3/4 ефірного часу будуть плести на каналах те,що вигідно олігархам. Я думаю,це нормальний законопроект і ніякого наступу на свободу слова нема. Повинні ж десь представники влади пояснювати народові свою політику,особливо якщо вона йде врозріз інтересам олігархів,то її зазвичай перекручують і багато чого недоговорюють.
Анонім до Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 20:31
Аааааа .... Політика слуг олігархів йде в розріз інтересам олігархів. Аааа, санітарів терміново санітарів тому наївному чоловіку!
До Анонім до Анонім Показати IP 21 Грудня 2021 21:07
Неправильно думаєш. Україна має договір з ЄС, за яким в країні не повинно бути державних телеканалів. Саме тому створили суспільне, яке якось позиціонує приватним. А цей "слуга" просто взявся подражнити Європейський Союз
Баба Фара зі Львова Показати IP 21 Грудня 2021 21:02
Скажи 25 разів чи 95 разів "халва", але в роті солодко не стане. А хтось пробував рахувати скільки людей не дивиться зомбоящик? Зовсім?
Я Показати IP 22 Грудня 2021 05:57
тільки на морду його подивитись і послухати що воно меле...які ідіоти його вибрали? мабуть галіцаї - такі ж тупі
Ти до Я Показати IP 22 Грудня 2021 17:59
Вибрали його і їх криворагулі.
Ха Показати IP 22 Грудня 2021 19:47
А що? Ще є такі що телек дивляться? Мо вилок багато мають для лапші. Що там дивитися? Так само як на цьому ресурсі. Цензура що совок відпочиває

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus