USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Хотіла купити сервіз: шахраї видурили у волинянки 70 тисяч гривень

5 Січня 2022 12:46
За минулу добу до поліції Волині надійшло 9 повідомлень про вчинення шахрайств. Волинян ошукали на близько 150 тисяч гривень. Всі факти кримінальних правопорушень належним чином задокументовані, нині правоохоронці встановлюють причетних до злочинів осіб.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Волинській області.

Так, мешканка села Зимне втратила понад 70 тисяч гривень під час купівлі сервізу на одній із інтернет-платформ. Жінка повідомила псевдопродавцю номер своєї банківської карти та пароль до неї. Як наслідок – втратила кошти.

Лучанку аферисти ошукали на 12 тисяч гривень. З облікового запису знайомого їй написали, що необхідні кошти для лікування. Громадянка, не вагаючись, надіслала гроші на вказану банківську карту. Як виявилось, вона спілкувалась із шахраями.

Жителька Ковеля, купуючи кросівки в інтернеті, перейшла за фішинговим посиланням, що надіслав «продавець» для оплати покупки, та ввела там свої дані. У такий спосіб зловмисники заволоділи майже 20 тисячами гривень.

За усіма фактами відкриті кримінальні провадження та тривають досудові розслідування.

Поліція застерігає громадян та радить:

•у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити банківських карток;

• якщо вас інформують про проблеми з рахунком вашої картки телефоном – краще покладіть слухавку та перетелефонуйте у банк й з'ясуйте ситуацію особисто;

• обов’язково перевіряйте інформацію у родичів чи знайомих, яка надходить про позики грошей через соціальні мережі;

• у разі отримання телефонних дзвінків із сумнівними пропозиціями, пов’язаними з перерахуванням коштів, звільненням родичів від кримінальної відповідальності, невідкладно телефонуйте за номером служби «102».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Серж Показати IP 5 Січня 2022 13:22
Нікого вони не найдуть. Їм треба привести за руку злочинця і попросити, щоб заарештували, інакше нічого не вийде. Шукати поліція або не вміє, або не хоче. А от відписувати чому вони не можуть знайти, вони вміють
? до Серж Показати IP 5 Січня 2022 16:32
Якщо в людини відсутні мізки-то навіть лікарі не допоможуть .не те що поліція!
В. Показати IP 5 Січня 2022 13:32
Над и только нал!!!!
Олег Показати IP 5 Січня 2022 16:19
А кіберполіція в той час вимагає гроші із веб-кам-моделей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus