USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

«Хотілося, щоб ми мали як красиву назву, так і якісну освіту», – Цьось про перейменування СНУ

17 Лютого 2020 15:51
Новий ректор СНУ імені Лесі Українки Анатолій Цьось прагне повернути університету його колишню назву, але хоче, щоб перейменування обговорили, а не робили це кулуарно.

Про це йшлося 17 лютого під час зустрічі депутатів Луцької міської ради та керівництва СНУ.

Анатолій Цьось наголосив, що зазвичай назва університету залежить від того регіону чи міста, де він створений.

«Для нас це взагалі золото, адже Волинь – це найдавніша прадавня назва, яка збереглася, мабуть, серед всіх регіонів України. І в нас є Леся Українка, яка нерозривно пов’язана з Волинню. Видумувати незрозуміло що і відриватися від наших коренів та нашої культури не варто. Тому є ідея повернути університету назву Волинський національний університет імені Лесі Українки», – поінформував Анатолій Цьось.

Втім, в університеті не хочуть робити перейменування, як це було минулого разу.

«Я хотів, щоб це обговорили у Луцькій міській раді, ми це обговоримо в колективі. З сьогоднішнього дня ми почнемо публікувати інформацію на сайті, щоб всі брали участь в обговоренні. Університет Лесі Українки – це не лише університет для тих, хто там навчається і хто там працює, а це наш спільний університет. Наші діти та внуки будуть тут вчитися. Нам би всім хотілося, щоб ми мали як красиву назву, так і якісну освіту», – підсумував ректор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Волинянин Показати IP 17 Лютого 2020 16:49
Підтримую !
Прохфесор Показати IP 17 Лютого 2020 17:20
Та нє ! Просто, ше додатково утворити Західноєвропейський університет, потім Північноєвропейський, потім Південноєвропейський і плавно перейти у Світовий !
ветеран вузу Показати IP 17 Лютого 2020 18:06
Мати як красиву назву, так і якісну освіту, яка була в нашому бувшому педінституті і Волинському університеті коли керували ними Н.В.Бурчак і І.Д.Олексеюк.
Олександр Миколайови Показати IP 17 Лютого 2020 18:14
Спочатку був Луцький учительський інститут, потім на його базі утворили Луцький педагогічний інститут і першим директором інституту, а потім і першим ректором Луцького педагогічного інституту став кандидат історичних наук Бабляк Микола Матвійович і тоді Луцькому педінституту було присвоєно (надано) назву Луцький педагогічний інститут імені Лесі Українки. Таким чином вищий навчальний заклад Волині не тільки територіально був пов'язаний з Волинью, а і своєю назвою був пов'язаний з видатною особистістью, яка жила на Волині і в своій творчості оспівувала Волинь. Цілком підтримую Анатолія Цьося, істричну спадщину треба берегти.
Киянин до Олександр Миколайови Показати IP 17 Лютого 2020 18:35
Дуже любите букву "ь" ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus