USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Студенти найбільшого університету Волині проти його перейменування

20 Березня 2014 11:47
Студенти Східноєвропейського національного університету «навідали» очільників Волиньради з проханням не перейменовувати їхнього навчального закладу. Про це інформує «Волинська правда».

Нагадаємо, 5 березня на сесії Волинської обласної ради перший заступник голови Олександр Пирожик висловив ініціативу щодо повернення СНУ попередньої назви – Волинський національний університет імені Лесі Українки, яку підтримала більшість депутатів.

На цю новину негайно відреагувала найактивніша частина колективу ВНЗ – студенти, адже це відбулося без їх відома й обговорення. Вони написали відкрите звернення до голови облради Валентина Вітра про недоцільність таких змін.

Представники студентської ради та первинної профспілкової організації студентів, не дочекавшись від очільника Волинської обласної ради відповіді, особисто завітали до Олександра Пирожика й Ігоря Гузя.

Так, заступник голови облради Ігор Гузь повідомив, що він із особистих міркувань підтримав це рішення під час сесії: «Це моє сприйняття як колишнього студента вишу».

Олександр Пирожик повідомив, що ініціаторами повернення університетові попередньої назви виступили представники інтелігенції Києва та Львівщини, тому це питання й було винесено на обговорення під час засідання облради. Але сьогодні, коли гостро стоїть питання про цілісність і суверенітет України, воно «не на часі».

На завершення зустрічі Олександра Пирожика й студентського активу завітав і народний депутат Анатолій Вітів, який наголосив, що назва вищого навчального закладу – це виключно компетенція колективу.

Відтак, студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки висловлюють прохання депутатам обласної ради зосередити свою увагу на першочергових економічних, політичних та соціальних проблемах регіону, а питанням розвитку вишу займатимуться працівники ВНЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
а как Показати IP 20 Березня 2014 11:51
а как вам такое название: Волинський національний університет імені Ю.В. Тимошенко? Кстати, как там с улицей имени Воной?
Александр до а как Показати IP 20 Березня 2014 11:55
Не за горами. Как и церковь св. Юлии.
бух до а как Показати IP 20 Березня 2014 12:11
Нє , -пирожка.
кіля Показати IP 20 Березня 2014 12:13
Дармоїди!!!Нема що робити , то тільки на ВолТБ і хернею займатись.Козли.
Хрін. Показати IP 20 Березня 2014 12:14
І дійсно тільки вмикаєш Нову Волинь , як зразу ці мордяки.Дістали.А телебачення то -бюджетне.І ми платимо за те , чого не хочемо бачити.
Ягелонка Показати IP 20 Березня 2014 12:32
Та назвіть його Луцький педінститут, може знань в студентів стане більше, а то дуби виходять, грамотно писати не вміють, говорити також.
ОП до Ягелонка Показати IP 20 Березня 2014 13:29
ні ці ще щось знають.... от візьміть МАУП + біотехнічний або Украіна.... сама бачила 1+1 в низ буде 3.. в них навчання тільки гроші... рівень знань нуль. В мене родичка поступила в біотехнічний почали трясти на гроші..довчилася до 4 курсу сказали 5 тис грн. на випускний.. дитина з села... батьки таких грошей не мають.... перевелась в Україну вчиться ще там... не знаю... ждемо випускного.... за ті би гроші ,що потратила на них вже б двно у ВДУ мала диплом... а про рівень знань студентів знаю по тому, що викладала у цих вузах
не студент Показати IP 20 Березня 2014 13:06
А студентський актив оновлений, люстрований? Чому Фарбованого Лиса ніхто не люстру є?
Рома Показати IP 20 Березня 2014 13:31
А вы спросите тех активистов кто их послал?Коцан и ко.Дети сами неофициально это подтверждают.А название СНУ действительно глупое.
Александр до Рома Показати IP 20 Березня 2014 13:37
Почему глупое? Есть же восточноевропейская овчарка. Кстати, очень умная. Наверное, потому что ее так назвали...
Студентка Показати IP 20 Березня 2014 13:45
а хіба студентів хтось коли-небудь запитував ? поступала в нормальний Волинський, а закінчую вже незрозуміло-чому-східноєвропейський .....
Сонянча Показати IP 20 Березня 2014 13:54
а то така велика глобальна проблема з назвою університету???? Напевно більш важливою є проблема наявності хабарників....а їм однаково де брати доляри за сесію - у ВНУ чи у СНУ..чи у ВДУ.
мв Показати IP 20 Березня 2014 13:59
знаєте що мені найбільше подобається... ця нова влада в умовах катастрофічної кризи України все збирається перейменовувати.... ділити та забирати.Та мені знається сам би Янукович та ПР до такого не додумалась... це просто ЖАХ(((((
Всезнайко Показати IP 20 Березня 2014 14:15
А можна перейменувати в Західносибірський, теж прикольно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus