USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хотів підвищити показники: на Волині поліцейський складав фейкові адмінпротоколи

13 Серпня 2023 20:32
Рік умовного покарання отримав колишній волинський полісмен за складання фейкових адміністративних матеріалів на неіснуючих осіб. Правоохоронець вигадував «адмінку», щоб підвищити власні показники роботи.

Про це йдеться у вироку Локачинського районного суду.

З матеріалів справи відомо, що Роман К., обіймаючи посаду помічника чергового чергової частини сектору поліцейської діяльності №1 (сел. Локачі) Володимир-Волинського РВП ГУНП у Волинській області, з 22 лютого 2021 року по 19 січня 2022 року склав низку постанов про адміністративні правопорушення, відомості у яких не відповідали дійсності.

Читати ще: На Волині поліцейський склав 36 фейкових адмінпостанов на вигаданих осіб, аби підвищити показники

Правоохоронець вписував у протоколи дані вигаданих людей та правопорушення, які ті не вчиняли. Також він складав фейкові протоколи і на реальних громадян, вносячи туди неправдиві дані про вчинення ними правопорушень.

Потім недостовірна інформація вносилася до автоматизованих систем Національної поліції України. Такі дії полісмен робив, щоб завищити показники власної професійної діяльності.

Потерпілі, яким колишній поліцейський приписав те, що вони переходили проїжджу частину за межами пішохідного переходу, просили суд суворо не карати обвинуваченого.

До слова, Роман К. визнав свою вину за усіма епізодами, його дії були кваліфіковані за ч.1 ст. 366, ч. ч. 1, 3 ст. 362 КК України.

Суд призначив експравоохоронцю покарання у виді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на один рік та три місяці, замінивши це покарання роком іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонер Показати IP 13 Серпня 2023 21:03
Згідно посадових обов'язків помічник чергового сидить в черговій частині і виконує чисто технічну роботу - клацає на комп'ютері, носить матеріали на підпис тощо. Хіба *вожді краснопері* знову людину погнали в наряд *за рахунок особистого часу*?
Анонім до пенсіонер Показати IP 13 Серпня 2023 23:59
Це просто на помічника чергового склали фейковий протокол, щоб підвищити показники роботи управління внутрішньої безпеки чи ще когось там

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus