USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Хотів відбутися 400 гривнями – заплатить 8,5 тис: на Волині водій давав хабар патрульним

28 Квітня 2019 09:00
На Волині водій, якого зупинили патрульні за порушення правил дорожнього руху, давав поліцейським 400 гривень хабара, щоб його не притягували до адміністративної відповідальності, однак в підсумку вимушений буде заплатити 8 тисяч 500 гривень штрафу, який йому призначив суд.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Так, 25 березня у ході здійснення патрулювання двоє патрульних помітили автомобіль «Форд Транзит» на автодорозі Н-17 траса Луцьк-Радехів-Львів поблизу села Ратнів Луцького району, водій якого рухався з порушенням – без увімкненого ближнього світла фар. Зокрема, патрульні зупинили автомобіль, аби скласти на водія протокол про адміністративне правопорушення.

Однак під час роз’яснення складу вчинених адміністративних правопорушень водій «Форда» висловив пропозицію про надання поліцейським неправомірної вигоди, щоб його не притягували до адміністративної відповідальності. Повідомлення патрульних про те, що такі дії є неправомірними, чоловіка не спинило, і він поклав на панель службового автомобіля 400 гривень, надавши тим самим неправомірну вигоду.

Зазначимо, що під час досудового розслідування між прокурором та обвинуваченим була укладена угода про визнання винуватості.

Таким чином, суд визнав водія винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8 тисяч 500 гривень.

Фото ілюстартивне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 28 Квітня 2019 12:18
Стаття 122 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами лише при початку руху чи зміні його напрямку. Тому, рух без увімкнених фар буде порушенням, але відповідальність за це порушення настає згідно статті 125 Кодексу, як за «інші порушення правил дорожнього руху» і тягне за собою лише попередження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus