USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Ховався від Феміди 30 років: в Італії заарештували боса сицилійської мафії

16 Січня 2023 13:06
Італійські карабінери вранці 16 січня заарештували боса сицилійської мафії Маттео Мессіну Денаро, який 30 років переховувався від правосуддя.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє Agenzia Nova.

Чоловіка було заарештовано в одній з приватних клінік Палермо.

«Маттео Мессіна Денаро заарештовано! Вітаю сили порядку, судову владу, тисячі людей, які щодня, в тиші, працюють, щоб захистити справедливість. Дякую ROS та слідчим за їхню роботу!» – заявив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто.

«Після тридцяти років у бігах бос Маттео Мессіна Денаро опинився в наручниках. З глибоким розчуленням подякував жінкам і чоловікам держави, які ніколи не здавалися, підтверджуючи правило, що колись навіть найбільших злочинців у бігах вистежують і притягують до відповідальності», – заявив віцепрем’єр, міністр інфраструктури та транспорту Маттео Сальвіні.

«Це прекрасний день для Італії, який слугує попередженням для мафії: інституції та наші герої в погонах ніколи не здаються», – додав він.

Син старого мафіозного боса Кастельветрано Чіччо, історичний союзник Корлеонезі Тото Ріна, Маттео Мессіна Денаро перебував у бігах з літа 1993 року, коли в листі, що його написав своїй тодішній дівчині Анджелі, після мафіозних розправ у Римі, Мілані та Флоренції, сповістив про початок свого життя в ролі Багряного Пімпернеля.

«Ти почуєш про мене, – писав він їй, маючи на увазі, що усвідомлював, що незабаром його ім'я буде пов'язане з серйозним кровопролиттям, – вони будуть малювати мене дияволом, але це все неправда».

Мессіна Денаро був останнім мафіозі першої величини, якого досі розшукували. До його затримання за ці роки було залучено сотні правоохоронців. Його вірні соратники Тото Ріна та Бернандо Провенцано уникали наручників 23 та 38 років відповідно.

Денаро було заочно засуджено до довічного ув’язнення за участь у вбивстві в 1992 році прокурорів із боротьби з мафією Джованні Фальконе та Паоло Борселліно.

Йому також загрожує довічне ув’язнення за участь в терактах у Флоренції, Римі й Мілані, унаслідок яких загинуло 10 людей.

Денаро 60 років, від відомий за прізвиськом Дьяболік. Очолював «Коза Ностру» з 2006 року, коли заарештували його попередника Бернардо Провенцано.

Журнал Forbes помістив його на шосте місце в списку 10 найрозшукуваніших злочинців у світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Skarpo Показати IP 16 Січня 2023 13:27
Ото дурень, в Україні вже б давно став депутатом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus