USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Храм поблизу Луцька відтепер – під охороною

8 Березня 2019 18:29
Жидичинська громада завершила перехід до Православної Церкви України, а храм тепер – під охороною.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав настоятель Жидичинського монастиря Костантин Марченко.

«Вітаю жидичинську громаду з завершенням документального оформлення! Сьогодні відвідав останній кабінет з потрібного переліку. Статут, виписка ЄДРПОУ, охоронні договори на храм та дзвіницю, печатка – відтепер все у нас є! Далі повернення громаді незаконно приватизованого церковного майна. І найважливіший етап – храми душ людських. З допомогою Божою все зможемо! Відтепер храм взятий під охорону Державною службою охорони. Дуже хочеться зберегти ті історичні цінності-святині, які там є», – йдеться у дописі.



Нагадаємо, у ніч на 23 лютого у селі Жидичин священик стріляв на території церкви. Поліція належним чином зареєструвала повідомлення та проводить його перевірку. Начальник ГУНП у Волинській області зазначив, що перевірятимуть і стан священика, який стріляв. «Буде проведена перевірка, думаю, що буде призначена психіатрична експертиза. Поліція буде постійно перебувати з людьми і не допустить неправомірних дій на території храму»,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus