USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Хресна хода до Києва – кремлівська провокація», – політолог

12 Липня 2016 11:32
Організована УПЦ МП антивоєнна хода – це чиста провокація спецслужб Росії, яка має не так релігійне, як політичне забарвлення і слугуватиме для картинок кремлівських ЗМІ, - таку думку в коментарі Гал-інфо висловив політолог Віктор Небоженко.

«З якого то часу віруючій людина потрібно демонструвати свою віру, показуючи близькість до Кремля. Скажімо, греко-католики не влаштовують ніякої ходи на підтвердження своєї близькості до Ватикану. Я не проти різних думок і віросповідань, але такі заходи не проводять під час війни.

Зверніть увагу, що на цю ходу вивели в основному старих і жінок, очевидно для того, щоб по дорозі їх лупили «бандерівці». Тоді російська пропагандистська преса зможе показати, що Україна докотилася до того, що озвірілі українці б’ють святих людей», - сказав політолог.

Причин щодо негативного ставлення українців до таких заходів є достатньо, адже очевидці ходи зазначають, що її учасники використовують символіку держави агресора - і георгієвські стрічки, й ікони російського царя Миколи ІІ.

«Російська преса давно не мала в Україні смачних провокацій і просто помирає від бажання показати картинку з України. Після Вселенського собору на Криті, де схвально поставились до української автокефалії,УПЦ МП, вочевидь, прагне продемонструвати свою домінантну позицію. Але якщо хочуть проводити антивоєнну ходу, то нехай хоч колами ходять від Макіївки до Донецька, але навіщо тривожити і так схвильовану Україну», - сказав Віктор Небоженко.

Своєю чергою, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко повідомив про те, що в службі безпеки України і Міністерстві внутрішніх справ контролюють ситуацію, збирають дані, працюють з інформаторами в рядах учасників заходу.

Також він закликав усіх учасників акції не брати участь в провокаціях, оскільки так званий хресний хід був придуманий за межами країни. До цього ж, Геращенко закликав політиків і пресу.

Нагадаємо, волонтер Юрій Касьянов у своєму блозі написав про те, що багатотисячний антиукраїнський марш - провал українських спецслужб.

Хода має закінчитися у Києві 27 липня. Саме в цей день політолог прогнозує можливі провокації.
«Українцям треба бути пильними, адже російська преса очікує на провокації. В цій ході беруть участь переважно бабусі-пенсіонерки. Це все чиста провокація, адже реально жодних серйозних підстав для такого заходу немає. Однак ми не маємо право його заборонити», - підсумував політолог.

Як повідомляли організатори, молитовна хода розпочалася 9 липня на заході України — зі Свято-Успенської Почаївської Лаври, а 3 липня розпочався хресний хід на сході країни — зі Свято-Успенської Святогірської Лаври.

27 липня хода має завершитись у Києві у храмі Петра і Павла та на Володимирській гірці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Лучанка Показати IP 12 Липня 2016 12:05
Особливо сподобались слова Касьянова: "Це все чиста провокація, адже реально жодних серйозних підстав для такого заходу немає." Пане Касьянов, ми з Вами точно в одній державі живемо? У Вас, як я розумію, ноу проблем у теперішній Україні. Ви будете дуже здивовані, але саме у жінок похилого віку дуже багато виникло проблем за ці 2 роки, коли пенсії залишились такими само, а все навкруги лізе до європейських цінових стандартів+ війна і бажання таких Касьянових задушити все, що не таке як він. Важко зрозуміти? Спробуйте!
Лучанин до Лучанка Показати IP 12 Липня 2016 14:15
БОГ терпів інам велів, це все кара за гріхи людські, і до чого тут пенсії і ціни
мда Показати IP 12 Липня 2016 12:14
А Ви Київ згадайте, початок 2014. Стадіон "Динамо" . Січень. Священники стоять з іконами між "Беркутом" і протестувальниками. Ніколи не цікавились : чому священники пішли геть? А почитайте! Тому що протестувальники за їх спинами збирали нове каміння для нових атак. А чому б Київському патріархату не приєднатися до ходи? Разом, за мир?Чому б ні? Гординя обуяла? Небогоугодна справа- мир? Я не розумію, мабуть, чогось, Чи люди хочуть війни до останнього українця?
Анонім до мда Показати IP 12 Липня 2016 13:06
забули уточнити священики УПЦ МП... цікаво де були УПЦ КП в той момент
Любов Показати IP 12 Липня 2016 12:50
Слава, Богу! Саме любов вивела на хресну ходу правослвних мирян до своєї Батьківщини, за мир, який ой як потрібен нам. Тисячі людей по поклику серця йдуть до Києва., Молитва і тільки молитва , віра, надія і любов тільки ці чесноти рухають людьми. Вони не політики, вони миряни. І йдуть, щоб показати , що схуд та захід одна країна, наша Україна. Дай Боже тим людям здоров'я молитвенного, терпіння дійти до нашої столиці, де князь Володимир започаткував православ'я на Русі!!!!!!!!!!!! Я, з вами, любі миряни, і з молитвою і думкою про вас!!!!!!!!! Який Ви духовний і фізичний подвиг несете, показуючи нашу православну віру і молитесь за всіх нас. СПАСИ,ВАС,ГОСПОДИ!!!!!!!!!!!!!!!!
Любов+ до Любов Показати IP 12 Липня 2016 14:37
То хай вас усіх тих православних мирян любов веде не до Києва, а до Москви, до путіна, до кирила - чи не там потрібно починати богоудобну справу миру для України???
Ніка до Любов+ Показати IP 12 Липня 2016 16:45
Як кричить ваш патріотизм- в теплій хаті,( не в окопі,) сита, вмита- а ті що вірять в мир- воюють, щоб нас захистити. А всі партіоти, як півень клюне- схиля холово, для свого блага, а не України !!!!!!!!!
Ніка Показати IP 12 Липня 2016 14:04
Слава Богу ! Не чіпляйтеся до Віри людей ! Це вже не актуально , щоб відволікти людей від політиків, ви шукаєте як вщипнути, (може це Ви шпигун ?). Християнин має смиріння, а не жало !
Олександр Показати IP 12 Липня 2016 16:07
А де вив тій ході бачите віру?,ві ра в кожного в середині , а на даний момент ,церкву, особливо московску перетворили в політичний проект який підтримує і підтримував ворожу державу
Олексій Показати IP 12 Липня 2016 17:24
Спаси Вас усіх Господи! Особливо Вас Волинські новини, які так "люблять" затронути нашу Єдину Святу Соборну і Апостольську церкву.
упс до Олексій Показати IP 12 Липня 2016 20:08
Тобто кацапську????скiльки було"ваших"церковь на захiднiй украiнi до окупацiiмоскалями в 1939 роцi????
Рм Показати IP 12 Липня 2016 21:10
Фамiлiя "Небоженко" , повнiстю спiвпадаэ з його думкою. Аж тошнить читати. Де берутся такi злi i безтолковi люди?
ось Показати IP 12 Липня 2016 23:00
Підтримую мирну ініціативу Церкви. Творити мир то добре. Головне щоб благими намірами не скористались політики і не використали у своїх чорних справах. Що неможливо людині то можливо Богу. Вірю що буде мир. З святом православні.
ИВАСИК Показати IP 13 Липня 2016 01:00
МОСКОВСЬКО-КРЕМЛ1ВСЬКИЙ СПЕКТАЛЬ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ В УКРА1Н1. МОСКОВСКИ ПОПЫ ОБХОДЯТЬ СВО1 ВОЛОД1ННЯ В УКРАЙН1 1 КЛИЧУТЬ ВСИХ УКРА1НСЬКИХ БАРАН1В Б1ГТИ ЗА МОСКОВСЬКИМ СТАДОМ.....ДО КРЕМЛЯ МОСКОВСЬКОГО...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus