USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто домінував під час зустрічі Трампа і Путіна? Аналіз жестів президентів

8 Липня 2017 10:19
У людей складається враження, що і президент США Дональд Трамп, і лідер РФ Володими Путін дуже впевнені в собі, але мова їхнього тіла дуже відрізняється.

Про це розповіла експерт з мови тіла Мері Сівіело, інформує ТСН.

За словами експерта, цікаве почитається уже з самого початку – рукостискання. Сівіело зазначила, що Трамп придає цьому жесту багато уваги. Однак, під час рукостискання Трампа і Путіна не було виявлено ознак домінування будь-кого з них. Але одразу після цього Трамп іншою рукою взяв Путіна під лікоть, а це жест особи, що домінує.



"Якщо ви зустрічаєте когось, хто вас трохи лякає, або того, з ким ви почуваєтесь невпевнено, ви ніколи не виявите додаткову реакцію, або не торкнетеся руки знизу", - каже експерт.

Пізніше Трамп повторив цей жест знову, коли вони стояли поруч, а потім поплескав Путіна по спині, знову виявивши домінуючу позицію.

Сівіело звернула також увагу на те, у яких позах президенти сиділи у кріслах під час розмови. За її словами, Трамп почувався значно комфортніше ніж Путін.

Російський президент значно нижчий зростом за Трампа і виглядає меншим у кріслі, тож він намагався компенсувати це, широко розставивши руки на кріслі. Натомість, президент США нахилився вперед, поставивши лікті на коліна, що також є жестом впевненої в собі особи.

Окрім того, на відміну від спокійних рухів Трампа, експерт зауважила, що Путін займав свої руки. Він крутив то один палець, то інший, виявляючи невпевненість і нервовість.

Ще однією відмінністю у мові тіла президентів США і Росії стало те, що, коли Трамп говорив, звертаючись до публіки, він не уникав зорового контакту, так само як і коли звертався до свого колеги. Своєю чергою, Путін взагалі не йшов на зоровий контакт, дивлячись вниз майже весь час, а також зиркаючи вгору.

"Це створює враження, що він скоріше не дуже хоче бути тут, можливо нервується, або вважає те, що відбувається марним і не може дочекатися, щоб піти звідти", - прокоментувала експерт.

ДИВИТИСЬ ВІДЕО з першими хвилинами зустрічі Путіна і Трампа

Нагадаємо, 7 липня у Німеччині на полях саміту G20 відбулася перша зустріч президента Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа. До цього, вони спілкувалися лише по телефону. Глави держав говорили про ситуацію в Сирії, щодо терористичної організації "ІД", про російсько-американські відносини, ситуацію в Україні і про кібербезпеку.

Літак президента Росії Володимира Путіна під час польоту на саміт G20 в Гамбурзі оминув Польщу та країни Балтії, надавши перевагу польоту над нейтральними НАТО Фінляндією і Швецією, таким чином зробивши гак 500 кілометрів.

У суботу, 8 липня, у Гамбурзі має завершитися саміт Великої двадцятки, що супроводжується протестами.

Як повідомляє Deutsche Welle, пізно увечері у п'ятницю та у ніч на суботу ситуація загострилася, в одному з кварталів Гамбурга екстремісти палили барикади, атакували поліцейських, застосовували піротехніку та плюндрували магазини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
питання Показати IP 8 Липня 2017 10:33
Серйозний аналіз, а ось про що говорили нікого не цікавить?
Запитання до питання Показати IP 10 Липня 2017 09:08
Що там цікавого, Трамп путіну висунув умови, путін їх прийняв, а своїм скрєпанутим служкам привіз пару фотошопів. Ось і все, карлон припертий до стіни, але йому дають вийти з гри зберігши хоть якесь обличчя.
Всезнайко Показати IP 8 Липня 2017 11:59
А Порох Трампа за що брав?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus