USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Трамп і Путін «неформально поговорили» на саміті G20. Оновлено

1 Грудня 2018 22:07
Президент США Дональд Трамп під час п’ятничної вечері на саміті G20 провів неформальну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це заявила в суботу речниця Білого дому Сара Сандерс, пише «Інтерфакс».

«Як це зазвичай і буває на багатосторонніх заходах, президент Трамп і його дружина провели ряд неформальних розмов зі світовими лідерами на вечері вчора. Зокрема, така розмова була і з президентом Путіним», — йдеться в заяві Сандерс.

Крім того, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що у Путіна і Трампа на саміті «двадцятки» в Буенос-Айресі було коротке спілкування.

«Так, короткий контакт був», — сказав Пєсков журналістам.

Як передає ТАСС, інформацію про зустріч із президентом США підтвердив і очільник Кремля. Так, Путін розповів, що у розмові із Трампом нібито пояснив йому «своє бачення» російської атаки на українські кораблі в Азовському морі.

«Ми, що називається «на ногах», – там (на саміті G20, – ред.) всі один з одним спілкуються — ми теж поспілкувалися з президентом Трампом. У двох словах я відповів на його питання, пов’язані з цим інцидентом в Чорному морі... У нього (американського президента Трампа — ред.) своя позиція з цих питань, проблем», – сказав він.

При цьому президент Росії також наголосив, що «кожен залишився при своїй думці».

29 листопада президент США Дональд Трамп скасував зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним на саміті G20 у Буенос-Айресі через взяття Росією в полон українських моряків.

1 грудня держсекретар США Майк Помпео заявив, що зустріч президентів США Дональда Трампа та РФ Володимира Путіна може відбутися лише після повернення Росією захоплених українських моряків і суден.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдовий буксир «Яни Капу», разом із 24 моряками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 1 Грудня 2018 22:20
Ну от зачем то надо було робить?
Українець Показати IP 1 Грудня 2018 23:39
І їм обом цього було цілком достатньо. І зовсім не потрібна їм була та офіційна зустріч. Відмова від офіціозу - звичайна трампівська гра на публіку, яку він заздалегідь обговорив з Путіним, щоб замилити очі українцям. І йому це добре вдалося. А насправді Трамп з Путіним - одна сатана. Вони спільно використовують Україну та українців заради власних політичних інтересів.
Анатоль_ до Українець Показати IP 2 Грудня 2018 00:23
Може й так! Використовують так, шо аж гай гуде.
Анонім до Українець Показати IP 2 Грудня 2018 00:56
Только сейчас это стало понятно? А до майдана никто не догадывался?
скептик до Українець Показати IP 2 Грудня 2018 12:13
що в тому дивного ? кожна держава має свої політичні інтереси. питання полягає в тому, чи вони співпадають з інтересами інших держав. у випадку з Україною цілком очевидно, що співпадають. яка інша держава більше захищає інтереси України перед рашистською агресією ?
Корiнний лучанин Показати IP 2 Грудня 2018 00:24
Доiзолював В.В.Путiна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus