USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правий сектор Волині - хто вони? Розвідка ВН

12 Квітня 2014 09:00
Хто такі – бійці Правого сектору? Звідки вони з’явилися, як виникла ідея створення, а головне – з якою метою?

Дехто їх відверто боїться, або ненавидить. Інші ідеалізують. Декому байдуже. Правий сектор «прославився» за кордоном. Вони стали щоденними «страшилками» для тих, хто дивиться російське телебачення. Білоруси бояться їхати в Україну навіть в гості, кажуть, що «Правий сектор їх пограбує, забере все, залишить голих-босих». Вони стали об’єктом маніпуляції свідомості мешканців сходу України. Не розбираючись, хто такі Правий сектор чи бандерівці, ті вважають, що за неросійськомовність можуть побити до напівсмерті. Дуже скоро активісти можуть стати тими, ким лякають маленьких дітей: неслухів забиратимуть не «бабайки», а Правий сектор чи бандерівці.

Акції Правого сектору не в усіх знаходять розуміння. В маршрутках міста активно цікавляться, за що живуть ці люди, де вони заробляють на життя, якщо стільки часу присвячують громадській роботі?

Можливо, таке непорозуміння – через брак інформації про цю організацію? Кажуть: вони всі дармоїди або безробітні. А, може, вони – багатії-альтруїсти, яким байдуже до примноження власних капіталів, все їм дай громаді допомогти. А може й не багатії, але альтруїсти… А, може, їх фінансує Америка (версія Москви). А, може, їх фінансує Москва (версія деяких українців, мовляв, «надто гарно картинки з Правим сектором демонструють слова про безчинства на Україні»). А, може, їх фінансує один з політичних лідерів, якого партія хоче позбутися але не може, тож, створюється «запасний аеродром» (версія тих, хто намагається розібратися в кулуарах українського політикуму). І таких «може» - н-на кількість.

Інформаційне агентство Волинські Новини вирішило хоч трохи довідатися про Правий сектор Волині. З цією метою до організації надіслали інформаційний запит на ім’я керівника Правого сектора Волині Павла Данильчука.

Зауважимо, у запиті не було прохання надати персональну інформацію, біографію будь-кого із членів організації. Йшлося лише про конкретні (підкреслимо – конкретні) цифри, без вказівки персоналій.

Далі пропонуємо «переписку» Інформаційного агентства Волинські Новини у форматі «запитання-відповіді». Текст запитань і відповідей подаємо без змін.

Хто фінансує Правий сектор на Волині?

Нас фінансують через скриньки пожертв. Малий і середній бізнес допомагає фінансами та прямими поставками необхідних речей. Ми не маємо інших джерел фінансування, окрім народу. Після завершення активної фази Майдану, потік коштів дуже зменшився і ми відчуваємо складнощі із забезпеченням. Користуючись нагодою, звертаємось до людей по підтримку.

Чи обліковуються кошти, які пожертвували небайдужі лучани? Чи Правий сектор звітує про ці кошти перед громадою?

Ми звітуємо публічно через сторінку Вконтакті і Фейсбуці щодо коштів, зібраних для родин загиблих героїв і на лікування поранених. Щодо забезпечення діяльності нашої організації, то наразі ми готуємо механізм фінансового звітування.

Скільки членів нараховує волинський осередок Правого сектора? Який рід зайнятості кожного з них? (Список) Скільки з них мають постійне місце роботи?

Кілька сотень. Інформацію по кожному з членів, звісно, ми надавати не будемо з міркувань безпеки. Зайнятість у всіх різна – від приватних підприємців до студентів. Є ді-джеї, артисти, програмісти, таксисти, столяри, журналісти, економісти, перевізники і т.д. Абсолютна більшість наших членів працює або вчиться

Як потрапити до лав організації? Яка процедура прийняття? Хто узгоджує кандидатури?

Зголоситись, пройти співбесіду і стати до роботи в організації.

Де перебувають спецзасоби, які Правий сектор конфіскував у частині внутрішніх військ на вулиці Лідавській?

Частина комплектів амуніції було повернуто одразу, а частину повернули після бойових дій. Основна частина була відправлена на Київ на Майдан, де розійшлася між сотнями Самооборони.

Чи вважаєте Ви, що Ваша організація діє у правовому полі?

Правий сектор Волині – це зареєстрована у встановленому законом порядку громадська організація. Ми діємо виключно у правовому полі.

Скільки з-поміж бійців Правого сектору людей, які мають зброю?

Серед членства Правого сектора є особи, які володіють зареєстрованою зброєю згідно дозвільної системи МВС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
лучани Показати IP 12 Квітня 2014 09:06
ПС - це справжні патріоти. Чиновницько-міліцейська мафія страшно боїться цих чесних хлопців.
Лучанин до лучани Показати IP 12 Квітня 2014 09:22
Брехня. І не треба виражати думку від імені Лучан. Такі ж самі самозванці ПС, які самі собі визначили, що вони діють від Волинської громади. Відповіді не коректі, абстракті, спецтзасоби на Київ ні хто не направляв, ні в міліцію ні у ВВ не повертав. Не хай журналісти запитають у міліції та ВВ коли їм повертали ці спецзасоби.Встановлять коли було зареєстровано це злочинне угрупування? Опитають підприємців, яким чином, коли, та чи добровільно здійснювалрсь фінансування ПС? А так дана стаття є звичайною жовтою пресою, не більше. Ця стаття свідчить лише про підтримку та піарення ПС
Джулія до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2014 09:35
Піарення "Правого Сектору"?? Що вже ні, то ні.
Кабан до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2014 10:28
Довіра населелення до ПС у 5 разів більша ніж до правоохоронно-чиновницьких структур !!! Спустіться на землю!!!
Олесь до Кабан Показати IP 12 Квітня 2014 11:15
У населення Марсу? Бо навіть на Волині більшість людей побачила хто ПС, і що там за люди залишились. Патріоти пішли до війська. Лишилось "бойове крило- рекет з маргіналами. Звідси і наїзди- На ЛУК-Оіл-(рекет чистої води) пропозиції по Кришуванню-( о"бєкт охороняє ПС"- що вони можуть охороняти? ні підготовки, ні методології, ні ліцензії-гопота , підфарбована в патріоти...
))) до лучани Показати IP 12 Квітня 2014 12:12
троллите знатно. де ці безмізкі бабло на їжу беруть, якщо там ні голови, ні рук робочих?
Чиновницько-міліцейс до лучани Показати IP 12 Квітня 2014 13:00
Друже, повір ми їх точно не боїмось, бо вони гірші за нас втричі
Явка до лучани Показати IP 12 Квітня 2014 19:53
Це група із декілька десятків неповносправних про яких через місяць ніхто не згадає!!!
читач Показати IP 12 Квітня 2014 09:09
Жодної конкретної відповіді.
небайдужий Показати IP 12 Квітня 2014 09:14
замовна стаття, нічого більшого,.людям вже нема чого жертвувати, окрім багатіїв які їх фінансують
Кавказ Показати IP 12 Квітня 2014 09:25
Бандити одним словом....підприємці їх фінансують))))) вимагають, от і фінансують!
той Показати IP 12 Квітня 2014 09:26
Цією статтею Данильчук напевно намагається уникнути долі його небіжчика-координатора Олександра.
Рашид Показати IP 12 Квітня 2014 09:28
А хто Пашці Кушніру (АСЛАНОВСЬКОМУ) Х5 спалив??? Ви самі??? Чи ваші спільні вороги?
Армін до Рашид Показати IP 12 Квітня 2014 09:29
АС0717.. - згорів
Анонім до Рашид Показати IP 12 Квітня 2014 12:02
Хай гроші повіддає ті шо напозичався!Ше й асланові спалимо!ПС без обгрунтованої просьби нічо не робить!'
German до Анонім Показати IP 13 Квітня 2014 22:58
Скажіть мені будь-ласка, що це за афера???!!За два тижні до пожежі авто з номерними знаками 0717 було застраховане в страховій компанії"Універсальна" на 35 тисяч доларів
my_gift Показати IP 12 Квітня 2014 09:56
МИД РФ заявляет: - ПАСЕ голосовала под давлением «Правого сектора»! Европейцы проголосовали против России потому, что испугались бандеровцев!
ОЛЕГ до my_gift Показати IP 12 Квітня 2014 10:22
:):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)
Довідка до my_gift Показати IP 13 Квітня 2014 12:05
Ржу німагу, новий анекдот від старого троля!!!....
my_gift до Довідка Показати IP 13 Квітня 2014 15:26
Я б навіть порекомендувала сайт, з якого взяла цей анекдот
оььоь Показати IP 12 Квітня 2014 10:11
ПС-самозванці,особливо в Володимирі, під патронатом мера і ПР .
Маневичанка Показати IP 12 Квітня 2014 10:46
Ми маємо свій магазинчик і Пс нам пропонував,щоб не було прблем, свою охорону за чотири тисячі гривень. Це РЕКЕТ і більше нічого!За ними давно тюрма плаче ,а дехто каже,що вони героі.ХЕРОІ вони!!!БИДЛО ,яке нехоче робити нічого.Хай записуються у нацгвардію ,але із іх і там толку не буде!
Чоловік до Маневичанка Показати IP 12 Квітня 2014 11:03
Зверніться із заявою в органи!!!! Терміново!!!
ПС до Маневичанка Показати IP 13 Квітня 2014 11:19
Не вводьте в оману. Правого сектора в Маневичах немає. Так що негайно звертайтесь в міліцію. Хай виловлюють самозванців. Якщо не зреагують, то самозванці їхні.
Беларус Показати IP 12 Квітня 2014 10:55
Слушайте, столько ребят молодых и здоровых! Им бы работу дать, семью завести, детей растить и дом строить. А они живут на пожертвования! В Украине скоро все организации вместе с армией на пожертвования жить будут. У нас так понимают в Беларуси, что "правый сектор" - это общественная организация и жить должна за членские взносы. А если состоять в организации с целью заработать, так это уже просто обман какой-то. Пока вы этих ребят работать не заставите ездить вам не будем. Судя по развитию событий вы скоро сами к нам ездить будите.
Довіра Показати IP 12 Квітня 2014 11:28
Щоб правий сектор стали патріотами, а не зрадниками треба очистити їх від крис, які гарячі голови підбурюють лише стріляти, грабити і займатись рекетом! Тоді подінеться шушваль яка шукає тільки щоб щось , або когось "поіметь , порєшать, налякать". Але поки що ПС діє за принципом: хорошими справами прославитись не можна!
Ір Показати IP 12 Квітня 2014 11:57
Що можна говорити про Правий Сектор, я скажу одну річі: ще до початку революції Дмитро Ярош віддавав свою доньку заміж,одним з гостей весілля був Валік Наливайченко.
))) до Ір Показати IP 12 Квітня 2014 12:11
вже ніхто нічого не каже, всім все зрозуміло. але за інформацію дякуємо.
Olha до Ір Показати IP 12 Квітня 2014 12:25
Ярош був помічником депутата В,Наливайченка.
Ір до Olha Показати IP 12 Квітня 2014 12:35
Та ти що!Оце відкрила очі.
Olha до Ір Показати IP 12 Квітня 2014 13:00
За депутатства Наливайченка помічником-консультантом у нього був Ярош 1 квітня, 17:17 Лідеру "Правого сектора" потрібна була корочка, бо "вона ж допомагає пройти і у Верховну Раду. Виключно для цього". Дмитро Ярош Українська правда Дмитро Ярош свого часу був помічником нардепа-ударівця З'явилася інформація, що лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош був позаштатним помічником-консультантом голови СБУ Валентина Наливайченка, коли той ще був народним депутатом. "Українській правді" вдалося знайти офіційні зв'язки лідера "Правого сектору" з командою Віталія Кличка. Видання стверджує, що Ярош помічником-консультантом нардепа Наливайченка був майже рік. Прес-служба "Правого сектору" повідомила, що "в цьому немає нічого дивного, ми цього факту не приховуємо". А помічник голови СБУ уточнив, що Ярош був зареєстрований помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Наливайченка ще 1 квітня 2013 року. У мережі також є відео, на якому Наливайченко, на той момент безпартійний, відвідує табір ВО "Тризуб" у присутності Яроша. Відео, ймовірно, було записане ще у липні 2012 року, у тренувальному таборі "Тризубу" в Зарваниці.Дмитро Ярош, посвідчення помічника депутата Українська правда Копія посвідчення помічника нардепа Валентина Наливайченка, видане на ім’я Дмитра Яроша Ця інформація розкриває зовсім інший пласт політичних зв'язків "Правого сектору", зазначає "Українська правда". У світлі цих фактів зовсім інакшим виглядають, наприклад, події 19 січня, коли почались сутички на вулиці Грушевського в Києві, відповідальність за які взяв на себе "Правий сектор". Випадково чи ні, але першим на барикадах на Грушевського опинився саме Віталій Кличко. Про те, що Ярош був помічником Наливайченка також підтвердив один із лідерів "Правого сектору" Андрій Тарасенко: "Так, це правда. Але він був помічником зовсім недовго, декілька місяців, просто щоби корочка була". На запитання, навіщо Ярошу була корочка, Тарасенко уточнив, що "вона ж допомагає пройти і у Верховну Раду. Виключно для цього". Також стало відомо, що в структуру "Правого сектора" входять загони "Черепашки" та "Чебурашки". А керувати організацією Ярошу допомагають "Пилипась" і "Летун". Гроші ж на президентські вибори лідер "Правого сектору" взяв із фінансових пожертв людей.
))) до Olha Показати IP 12 Квітня 2014 22:21
шо за детский лепет? мне тоже нужна корочка в ВРУ, давайте прикинем, даст ли мне ее кто-нибудь бесплатно?
Nautilus Pompilius Показати IP 12 Квітня 2014 12:20
"Марш марш левой Марш марш правой Я не видел толпы страшней Чем толпа цвета хаки" Nautilus Pompilius - Шар цвета хаки - Текст Песни, слушать онлайн http://megalyrics.ru/lyric/nautilus-pompilius/shar-tsvieta-khaki.htm#ixzz2yf76l05w
123 Показати IP 12 Квітня 2014 12:59
А за що Данильчук в "КАРАБЛІК" ХОДИТЬ? За пожертви? І не тіки пє, і не тіки їсть,... Сама знаю
911 до 123 Показати IP 12 Квітня 2014 13:36
Данильчук вобщето нового лексуса купив недавно!!!
Довідка до 911 Показати IP 13 Квітня 2014 12:08
Може це лічно йому лексус пожертвували...не було б так смішно,аби не так сумно
Фейк до 911 Показати IP 14 Квітня 2014 23:41
є тому підтвердження,чи Ви звикли аби-що ляпати?
Олесь Показати IP 12 Квітня 2014 13:03
Патріоти давно в Нац. Гвардії або у Війську. Ті що не хочуть до Збройних сил або міліції, але прагнуть круто розсікати по луцьку в одностроях і бронежилетах- незаконне збройне формування. Міф про зареестровану зброю У ПС - для лохів. Застосування такої зброї ЇЇ власником можливо лише в межах необхідної оборони її власника, причому ці межі, у випадку поранення або вбивства агрессора у любому випадку визначається судом, що може звільнити ( або не звільнити) власника зброї від кримінальної відповідальності. Тому - ПС не може здійснювати "типу охорону" мзі зброєю. Прагнення отримати безкоштовне паливо у Лук Оіл, пропозиції по захисту об"єктів- банальний рекет. Причому дці пацани з рогатками навряд зможуть забеспечити хоч яки "дах" Не той калібр. дІЙСНА ПІДТРИМКА пс, ЧІТКО ПРОЯВИТЬСЯ НА ВИБОРАХ Сумніваюсь, що Ярош набере більше 2-3%. Оце і є справжня ціна ПС, . Правда гонору на150! Але це лікується. Білого вилікували. Вилікують і данилка
Ольга Показати IP 12 Квітня 2014 15:07
А я не вважаю це піаром. Якраз навпаки. Питання були дійсно такі, на які хотілося почути відповідь, а що натомість - загальні фрази. Це говорить або про те, що їм є що приховувати, або про те, що вони не контролюють ситуацію всередині свого осередку. Якщо вони не кажуть, скільки у них членів, то як вони можуть довести, що рекетом займаються не вони? Жодної чіткої відповіді. Може варто задуматися, чому? І ще одне: за кілька місяців діяльності вони ні разу не відзвітувалися, особливо в ті дні, коли співчутливі бабці їм щодня носили гроші. Зате за щось вони купують форму, друкують поліграфію, їздять на свої "вишколи". А про так звані "правові методи" - взагалі окрема тема...
123 Показати IP 12 Квітня 2014 20:37
Правий сектор хто вони?? - тупоголове стадо!!!!! На нари всіх!!
477 Показати IP 12 Квітня 2014 22:01
Питання задані толково, але відповіді розмиті абсолютно. Це свідчить, гише про одне, що Павлику ще треба вчитися і вчитися!!! Організація "фінансується через скриньки пожерт"- це взагалі повний бред!!! висновок один, яка "організація", такі і відповіді.
Маневичанка до Чолов Показати IP 12 Квітня 2014 22:37
У мене чоловік колишній міліціонер і він цим хероям відповідь дав(словами) думаю ,що вони зрозуміли , що не на тих нарвалися.Він у мене ще людина староі закалки!
Незалежність Показати IP 12 Квітня 2014 23:22
ПС втратив довіру волинян,а дані відповіді підтверджують,що ця організація не є такою,що може слідкувати за дотриманням законів,позаяк нарушує їх сама.
Володимир Показати IP 13 Квітня 2014 01:50
Правий сектор у Луцьку, як і в Києві, Рівному - це банда
Маневичанка ло Пс Показати IP 13 Квітня 2014 13:15
А я хіба писала ,що це був Пс з МАневич?Це була банда з Луцька(один з них представився Русланом).Чому пишу банда ,бо вони нею і є!
Аліна Показати IP 13 Квітня 2014 19:55
Поважаю Данильчука! Впевнена у правомірності їхніх дій, Хоча б тому, що вони зробили для міста і області більше, ніж всі чиновники разом взяті!
Маневичанка до Аліна до Аліна Показати IP 13 Квітня 2014 21:32
А конкретно ,що вони зробили для міста і області?
7515 до Аліна Показати IP 10 Травня 2014 21:37
Тобто взяти гроші і за це обіср*ти своїх же членів (хоч і колишніх), які не вчиняли нічого незаконного це вчинок патріота? він навіть не пробував розібратись в тій ситуації. А послухав ср*колизів адамка мартинюка!!!
мишка одесит Показати IP 13 Квітня 2014 23:07
Машыну пацану мог сжечь только пи*ерас, который не может посмотреть в глаза.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus