USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто очолить «Волю народу» Єремеєва?

21 Серпня 2015 09:46
Групу Єремеєва в Раді очолить людина Порошенка, - про це інформує видання «Вести».

Досі відкритим залишається питання політичної спадщини Єремеєва. Для самозбереження групі «Воля народу», яку він очолював, необхідний ще один депутат. А також нове керівництво, яким цілком можуть виявитися люди з узбіччя публічної політики.

Потрібен народоволець

У групі «Воля народу» після смерті Єремеєва залишилося 18 осіб, до комплекту не вистачає одного нардепа. «Знайти його необхідно, інакше групу розпустять. Тоді депутати або стануть позафракційними, або будуть вмонтовані в інші проекти, - пояснив політолог Кость Бондаренко. - Не виключено також, що «Волі народу» надійде пропозиція створити ширшу групу з частиною позафракційних. Або, скоріше, президент, який зацікавлений у голосах групи, просто делегує їй одного депутата, наприклад, з БПП».

Розпускатися група не планує, а от з керівником поки не визначилася. «Я не вважаю, що з відходом Ігоря щось має змінитися. Хто буде головним тепер, ми ще не знаємо, - ми ще не збиралися групою», - сказав депутат Анатолій Гіршфельд.

Насправді перша неформальна зустріч вже відбулася. У день похорону, 15 серпня. «Була вся група. Але ви розумієте, що стосовно справи особливо не спілкувалися, - сказав член групи Ігор Молоток. - Домовилися, що ніхто не виходить. Усі ще раз зустрінемося на наступному пленарному засіданні, там і обговоримо керівника».

Два керівники

Зі слів Молотка, у групи є зараз два керівники: один - Андрій Деркач, який керує групою де-юре в статусі заступника голови, другий - Ярослав Москаленко, керує де-факто. «Згідно з моїми даними, є робоча модель, в якій група зможе існувати: її обличчям буде Володимир Литвин, а керівництво і переговори з АП візьме на себе Андрій Деркач. До того ж обидва - родичі», - змалювала можливу модель близька до «Волі народу» людина. Син екс-спікера і дочка Деркача одружувалися в розпал Євромайдану, у січні 2014-го. «Прийнятним буде і те, що Деркач дружив з Єремеєвим, і Ігор Миронович дуже довіряв йому, - продовжив співрозмовник. - Чув, що саме Деркач і був тією людиною, хто порадив Єремеєву йти в Раду в 2002-му». Деркач - син екс-голови СБУ і Держмитниці (керував «Енергоатомом» і концерном «Укратомпром». Сьогодні він дуже близький до президента: на дострокових президентських виборах йому довірили вести кампанію Петра Порошенка в Сумській області (Деркач має там вплив, оскільки двічі обирався за мажоритаркою).

«Континіум» в прострації

Для бізнесу Єремеєва, групи «Континіум», настають чорні часи. Кабмін відмовився призначити узгоджену раніше фігуру Андрія Пасічника, людини Єремеєва, на посаду члена правління «Нафтогазу». «Степану Івахіву, партнеру Єремеєва, доведеться відновлювати через того ж Деркача інтереси компанії», - інформують «Вести».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
континіум Показати IP 21 Серпня 2015 09:55
Ми збираємо підписи на ім"я Президента щоб Стьопа очолив.
Отто Ларинголог Показати IP 21 Серпня 2015 10:37
вальцману пох і на підписи, і на стьопу. аби не бєня. а стьопа не того калібру фігура, щоб серйозно зважати, куплять когось іншого, а стьопі за щастяте,що має не втратити,а про нарощення впливу мова не йде
Працівник Показати IP 21 Серпня 2015 10:45
Стьопа-найкращий!. Він зможе продовжити сам їхню справу та очолити "Континіум". Важко йому прийдеться пережити даний етап в житті, оскільки дуже багато людей уже зазіхають на справи Ігора Мироновича. Але він зможе, на нього можливо покластить.
Коля Показати IP 21 Серпня 2015 11:08
Треба щоб Івахів очолив. Він справжнім другом був Єремеєва, тому це справедливо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12345 Показати IP 21 Серпня 2015 12:41
син чи дружина справедливо
Ирен Показати IP 21 Серпня 2015 13:56
А саме краще буде,щоб вони уі попадали з коней олігархи.Хто очолить чорний бізнес нам простому люду до лампади.А, це що він державу обманув на кільканадцять мільйонів хто буде віддавати ми з вами.Який жах, яка корупція,яка несправедливість.Люди задумайтесь він з собою нічого не взяв і ви також підете голинькими, як прийшли в цей світ.Схаменіться
Волинь Показати IP 21 Серпня 2015 19:20
Що вирішить фірташ з петею, те і буде. Вже понад 7 років Континіум є філією групи фірташа, а тут чомусь мусолять таке питання. Усі депутати групи покійного єремеєва є служаки фірташа.
Авдій Показати IP 22 Серпня 2015 21:41
Тушкоотстойнік очолить колишній РИГІОНАЛ !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus