USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Хто стане депутатами Луцької міської ради. Імена

2 Листопада 2020 13:32
Із 42 осіб, які стали депутатами Луцької міської ради за результатами голосування мешканців громади 25 жовтня, отримали мандати в територіальних виборчих округах 15 осіб. Ще 21 додатковий мандат отримали представники партій за єдиним списком, а 6 гарантованих мандатів отримали перші номери партій, котрі подолали 5% бар’єр.

Такі дані отримали представники Громадянської мережі ОПОРА після аналізу протоколу про результати виборів депутатів Луцької міської ради.

Загалом за депутатів Луцькради 25 жовтня голосували 58 тис. 93 виборці. Під час підрахунку 2 тис. 841 бюлетенів визнані недійсними. За результатами голосування 5% бар’єр подолали 6 партій:

«ЗА Майбутнє» - 27,08% (14 тис. 966 голосів);

«Європейська Солідарність» - 18,61% (10 тис. 284 голос);

«Громадянський рух «Свідомі» - 9,78% (5 тис. 405 голосів);

«Слуга народу» - 9,25% (5 тис. 112 голосів);

ВО «Свобода» - 9,15% (5 тис. 60 голосів);

ВО «Батьківщина» - 7,03% (3 тис. 887 голосів).

У дужках вказана сумарна кількість голосів виборців, які підтримали всі територіальні виборчі списки кандидатів у депутати від кожної місцевої організації партії в усіх ТВО в межах єдиного багатомандатного округу.

Хто став депутатом шляхом обрання в територіальному окрузі

Визначали кількість мандатів у ТВО на основі кількості голосів виборців, які підтримали територіальні виборчі списки кандидатів у депутати від кожної партії у кожному ТВО, та відповідно до виборчої квоти. Саме квота визначала «ціну» мандата.

Аби розрахувати квоту, суму усіх голосів, відданих за партії, що подолали 5% бар’єр, ділили на 36 (кількісний склад ради мінус 6 гарантованих мандатів для перших номерів партій). Таким чином, за підрахунками ОПОРИ, виборча квота становила 1 тис. 242 голоси.

Наприклад, у партії «ЗА Майбутнє» у кожному із округів кількість виборців, що підтримали територіальні виборчі списки, становить понад 2 тис. Однак, якщо поділити кількість голосів в окрузі на виборчу квоту, то лише в округах 4 та 5 отримаємо число, більше за 2. Тож саме в цих округах партія отримала по 2 мандати, а в інших – по одному. Решту ж голосів зараховувалися до нерозподілених.

За аналогічною схемою, «Європейська Солідарність отримала по 1 мандату в усіх округах, «Громадянський рух «Свідомі» - 1 мандат (округ №3), натомість «Слуга народу», ВО «Батьківщина» та ВО «Свобода» не завоювали жодного мандату в територіальних округах.

Зрештою, посумувавши отримані цифри, з’ясували, скільки мандатів розподілили: по 2 мандати списки партій отримали в округах №1, №2 та №6, та по 3 – у ТВ0 №3, №4, №5, тобто загалом – 15.

Таким чином, визначили тих, хто отримав мандати:

Від партії «ЗА Майбутнє» – Євгеній Ткачук (ТВО №1), Ігор Курілін (ТВО №2), Ігор Поліщук (ТВО №3), Оксана Лєщинська та Юлія Дацюк (ТВО №4), Андрій Разумовський та Віталій Бондар (ТВО №5), Юрій Безпятко (ТВО №6).

Від «Європейської Солідарності» – Алла Доманська (ТВО №1), Микола Яручик (ТВО №2), Юрій Моклиця (ТВО №3), Олександр Лазука (ТВО №4), Валентина Малютіна (ТВО №5), Олександр Ніколайчук (ТВО№6).

Від «Громадянського руху «Свідомі» таким чином мандат отримав лише Тарас Шкітер (ТВО №3).

Враховуючи, що 6 гарантованих мандатів дісталися першим номерам зі списків партій, котрі подолали 5% бар’єр, ще 21 мандат поділили за залишковим принципом на основі невикористаних голосів.

Хто отримав гарантовані мандати та мандати по єдиному списку

Аби визначити, скільки мандатів отримають через обрання у єдиному багатомандатному окрузі, порахували загальну кількість невикористаних голосів, поданих в єдиному багатомандатному виборчому окрузі на підтримку єдиного списку кожної із 6 партій, що пройшли бар’єр.

Тоді отриману кількість знову ділили на виборчу квоту. Таким чином, для партій «ЗА Майбутнє», «Громадянський рух «Свідомі», «Слуга народу», ВО «Свобода» було розраховано по 4 мандати, для ВО «Батьківщина» - 3, для «Європейської Солідарності» - 2. Разом з тим, кандидати, які очолювали списки кожної з шести названих політичних сил, отримали по одному гарантованому депутатському мандату.

Тож від партій депутатами у єдиному багатомандатному виборчому окрузі за єдиними виборчими списками партій обрано таких осіб:

«ЗА Майбутнє»: Ігор Палиця (перший номер), Катерина Шкльода, Роман Кравчук, Микола Дуда, Олег Тарасюк.

ВО «Батьківщина»: Ірина Чебелюк (перший номер), Олександр Козлюк, Дмитро Грачов, Андрій Авраменко.

«Слуга народу»: Роман Бондарук (перший номер), Юлія Сачковська, Андрій Костенко, Олександр Ткачук, Оксана Руднік

«Європейська Солідарність»: Ігор Гнетньов (перший номер), Ірина Колковська, Лілія Каньовська.

ВО «Свобода»: Микола Федік (перший номер), Володимир Пшибельський, Михайло Щур, Любов Серба, Алла Жупанюк.

«Громадянський рух «Свідомі»: Андрій Покровський (перший номер), Алла Надточій, Михайло Наход, Галина Падалко, Валентин Хаймик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Оля Показати IP 2 Листопада 2020 15:27
А надрукуйте, будь ласка,спис по обласній раді
Олі до Оля Показати IP 2 Листопада 2020 16:48
По обласній раді ісчо нєт
скептик до Олі Показати IP 2 Листопада 2020 23:05
ще тусують колоду
Петро Показати IP 2 Листопада 2020 15:36
А шо Авраменко вже закінчив з зарядками від олімпійців?
лучанка Показати IP 2 Листопада 2020 18:27
А, Майя Шостак? На минулих виборах одразу у списку переможців її прізвища не було, але потім вона яким-то дивним чином стала депутаткою. Може знову…
Анонім Показати IP 2 Листопада 2020 19:03
Взагалі не зрозуміло хто куди і чому?
Виборець Показати IP 2 Листопада 2020 21:31
Напишіть скільки людей проголосувало за кожного депутата .
Катя Показати IP 3 Листопада 2020 18:38
Ткачук при любій владі спливає...
Виборець Показати IP 24 Листопада 2020 18:05
А Козюру народ, як шолудивого пса, погнав !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus