USD 40.50 40.85
  • USD 40.50 40.85
  • EUR 40.55 40.90
  • PLN 10.22 10.40

Хто ставив підпис? Волинянин не повернув майже пів мільйона кредиту

7 Листопада 2023 10:23
Чи можна взяти в банку майже 100 тисяч доларів кредиту і не повертати його? Лише уявіть: ви приходите в банк, берете чималий кредит, а через кілька років заявляєте, що це не ви підписували договір. Нібито невідома особа підробила ваш підпис. Подібна ситуація сталася в селищі Ратне на Волині. Там «Ощадбанк» у 2007 році видав майже пів мільйона гривень кредиту. Курс долара тоді був ще в межах п’яти гривень. Пройшло трохи часу і чоловік заявив, що підпис у кредитному договорі не його.

Чи може банк не знати, хто ставив підпис на кредитному договорі, та ще й на таку суму? Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Брати кредит приходило подружжя із Ратного. Через якийсь чоловік заявив, що на кредитному договорі не його підпис. Представниця банку каже, що договір було визнано недійсним.

«Кредит брала встановлена особа. Є позичальник, який у подальшому зазначив, що він не підписував, і суд не дослідив, можливо, повністю. В подальшому договір було визнано недійсним, оскільки була невстановлена особа, яка підписувала. Слідство не встановило особу, все», – прокоментувала представниця АТ «Ощадбанк» Ірина Місюра.

Спочатку дружина позичальника сплачувала банку якісь кошти. Більше подробиць представниця «Ощадбанку» не розповідала: мовляв, банківська таємниця, та й не володіє всією інформацією.

«Сплатили дуже мало, якусь маленьку частинку. Перестали платити після того, як було визнано цей договір недійсним. З 2013 року ніхто нічого не платить», – додала Ірина Місюра.
Кримінальне провадження відкрили через шість років після оформлення кредиту. 10 років і слідчі, і банк носилися зі справою, поки цьогоріч Ратнівський райсуд її не закрив. Правоохоронці кажуть, що так і не встановили, хто підписував договір.

«Лише в 2013 році було внесено відомості до ЄРДР за події, які мали місце 15 листопада 2007 року. Які строки давності? Три роки. Строки давності сплили в 2010 році. Що можна робити після спливу стількох років?» – звернув увагу суддя Волинського апеляційного суду Віталій Денісов.

Кримінальну справу таки закрили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 7 Листопада 2023 10:54
А до чого тут підпис на договорі? Питання на чию картку перераховувались кошти, от і все,-той хто одержував кошти той і віддає кредит. А підпис на договорі в такому випадку відходить на другий план.
До Анонім і Вчись си до Анонім Показати IP 9 Листопада 2023 02:23
Ви не праві. Те, що банк перерахував кошти на картку - то його проблема. Що впало - те пропало. Колись приватбанк помилково перерахував на картку гроші, потім назад забрав. А власник картки через суд повернув. Згідно формального українського законодавства, кошти є також приватною власністю і банк може робити операції з ними лише з дозволу власника разунку і коштів на ньому. Навіть помилкове перерахування коштів не дає підставу їх потім автоматично повернути. На Заході все ж примушують повертати. Відсутність особистого підпису для укр. законодавства дуже важлива.
Анонім до До Анонім і Вчись си Показати IP 9 Листопада 2023 08:39
Ви гуморист трохи. І очевидно, що не володієте питанням. Не дай Бог, що б ви комусь допомагали юридично... це катастрофа.
Якби Показати IP 7 Листопада 2023 11:55
не підпис, то б гроші не перерахували. Що не зрозуміло
Вчись синок до Якби Показати IP 7 Листопада 2023 13:39
Віддає кошти той, хто їх одержав, а не підписав договір, що не зррзуміло?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus