USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто з депутатів Луцької міськради не голосує за наповнення бюджету міста

25 Липня 2018 15:18
Депутати фракції «Самопоміч», а також депутат БПП «Солідарність» Андрій Покровський не підтримали проект рішення про дозвіл КП «Луцькі ринки» поділити землю під ринком «Варшавський». Територію підприємство хотіло поділити, аби не платити податки за землю, на якій знаходиться нерухомість облспоживспілки. Не підтримавши проект рішення, обранці виступили проти наповнення міського бюджету.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

Нагадаємо, міська рада надала дозвіл комунальному підприємству «Луцькі ринки» на поділ земельної ділянки, яка надана в постійне користування на вулиці Карпенка-Карого, 1 для обслуговування ринку «Завокзальний», адже на ділянці є об’єкти нерухомого майна Волинської облспоживспілки, податки за яке платило комунальне підприємство.

Зокрема, утрималися від голосування за поділ земельної ділянки на ринку «Завокзальний» представники «Самопомочі» Юлія Вусенко, Алла Надточій, Тарас Шляхтич, не голосували депутат від БПП «Солідарність» Андрій Покровський та представник «Самопомочі» Микола Собуцький.
Зі слів Ігоря Поліщука, 25 липня на засіданні сесії в руках депутата Юлії Вусенко з’явилася дуже дивна ухвала з суду, що відбувся сьогодні о 9 годині. У цій ухвалі йдеться про те, що міській раді забороняється вчинювати заходи щодо відчуження, поділу земельної ділянки тощо. Проте цей документ, зі слів Поліщука, немає до міськради ніякого відношення, оскільки земельна ділянка є в постійному користуванні «Луцьких ринків», і це постійне користування зареєстроване.

«Вусенко активно виступала проти голосування за це питання, щоб КП «Луцькі ринки» і далі сплачувало податок за землю замість облспоживспілки, і таким чином розтрачалися кошти міського бюджету. Чому ця ухвала не з’явилася в загальному відділі, у канцелярії, а одразу в руках Вусенко, яка захищає інтереси облспоживспілки?» - дивується радник міського голови.

Він наголосив, що, судячи з тієї поведінки, яку обраниця громади демонструвала на сьогоднішній сесії, та з тих результатів голосування, ані Вусенко, ані фракція «Самопомочі», ані депутат Андрій Покровський не бажають, щоб міський бюджет зекономив гроші.

«На «Завокзальному» є приміщення, яке належить облспоживспілці, і під ним також є земельна ділянка. Оскільки земельна ділянка не поділена, то КП «Луцькі ринки» платить податки за усю територію. Ми винесли на сесію проект рішення про поділ земельної ділянки, аби відвести одну з них облспоживспілці під приміщенням, щоб вона за неї платила кошти. А за всю іншу земельну ділянку, де немає об’єктів нерухомості, буде платити комунальне підприємство», - розповів Ігор Поліщук.

Та додав: «Ми будемо далі працювати, наповнювати бюджет і розвивати комунальне підприємство. Сьогоднішня сесія чітко показала, хто за міський бюджет і розвиток «Луцьких ринків, а хто за те, щоб облспоживспілка і далі набивала свої кишені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
spectator Показати IP 25 Липня 2018 22:39
Ото намутили! Спочатку забрали в споживспілки землю, тепер назад хочуть втюхали. а гроші в підсумку зникнуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus