USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Під міськрадою - поліція та спецпризначенці

6 Червня 2017 12:20
Під стінами Луцької міської ради сьогодні, 6 червня, зібралися поліція та спецпризначенці. Поліцейські - зі спецзасобами, кажуть що перебувають тут з метою охорони громадського порядку.

Нагадаємо, як заявляла раніше екс-секретар міської ради Юлія Вусенко, сьогодні вона мала вийти на роботу і приступити до своїх обов'язків.

Натомість, як розповів виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук, рішення суду про поновлення на виборних посадах приймаються лише колегіальним органом шляхом голосування, у даному випадку - сесією Луцької міської ради. На виконання рішення суду, як наголосив Ігор Поліщук, буде скликана позачергова сесія, на яку буде винесено одне питання - про виконання рішення суду. Наразі в міську раду повного тексту рішення суду не надходило.

За станом на 11:40 у внутрішній двір приїхала група спецпризначенців - КОРД. З інсайдерських джерел стало відомо, що КОРД приїхав за вказівкою голови ОДА Володимира Гунчика та головного поліцейського області Петра Шпиги.

За роз’ясненням ситуації Інформаційне агентство Волинські Новини звернулися до керівника прес-служби волинської поліції Віктора Гомоля. На запитання, з якої причини перебувають працівник КОРДу під міськрадою та які завдання виконують, він відповів, що наразі не володіє ніякою інформацією, проте пообіцяв якнайшвидше з’ясувати.

Своєю чергою, Петро Шпига відмовився коментувати та переадресував журналістів до свого заступника Сергія Козака, який, зі слів головного поліцейського області, має бути на місці події, під будівлею міської ради.

«У нас є зареєстровані в Головному управлінні Нацполіції в області 3 повідомлення, що під стінами міськради збираються молоді люди. В одному з повідомлень міститься інформація, що тут є люди спортивної статури з металевими трубами. І перше повідомлення, що Юлії Вусенко не дають зайти у міськраду. Воно надійшло після 10 години. Інших два - аналогічного змісту, що збираються невідомі люди з невідомими намірами. І для забезпечення громадської безпеки були підтягнуті спецпідрозділи Головного управління Нацполіції», - розповів Козак.

На запитання, скільки правоохоронців забезпечують порядок, відповів, що їх стільки, скільки необхідно для забезпечення громадського порядку.

Як відомо, 2 червня, Луцький міськрайонний суд частково задовольнив позов Юлії Вусенко проти Григорія Пустовіта. Як повідомила суддя Валентина Пушкарчук, суд визнав нечинним та скасував рішення від 15 березня про дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко. В решті позовних вимог суд вирішив відмовити, зокрема, не скасував рішення міськради від 21 березня про обрання секретарем міськради Ігоря Поліщука.

Проте, таке рішення судді на думку юристів та експертів є лише формальним і не дає підстав Вусенко повертатись на посаду відразу з декількох причин.

Експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Михайло Шелеп зазначив, що з цього приводу «опоненти УКРОПу тішаться з дрібничок», адже, з його слів, рішення про призначення секретарем Поліщука суд не скасував. Відтак, формально він і далі залишається на посаді.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук каже, що Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позовної вимоги екс-секретаря міськради Юлії Вусенко та не скасував рішення міськради про обрання його секретарем. Відтак, Вусенко не має правових підстав для того, аби виходити на роботу у статусі секретаря міськради. Також він зауважив, що саме депутати міської ради більшістю голосів мають право обирати та звільняти секретаря.

Адвокат і правозахисник, експерт Інституту Політичної Освіти, екс-депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов акцентує увагу на тому, що відповідно до чинного законодавства, для поновлення колишнього секретаря ради Вусенко міська рада мусить прийняти відповідне рішення.

«В даному спорі без рішення Луцькради про поновлення на посаді Вусенко Ю.В. слід вважати, що екс-секретар фактично поновитись не зможе», - каже Осіпов.

До слова, в мережі з'явилися фото радника Володимира Гунчика Тараса Яковлева та керівника обласного осередку ПП «Національний корпус» Андрія Д'яченка, який, свого часу, організовував «фаєр-шоу» під стінами міської ради, в той час як тривала сесія.
Радник Володимира Гунчика Тарас Яковлев та керівник обласного осередку ПП «Національний корпус» Андрій Д'яченко


Фото - журналіста Інформаційного агентства Волинські Новини та керівника прес-служби ГО "Варта порядку" Олександра Волянюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
солдат Показати IP 6 Червня 2017 12:30
я ставлю на корд
ню-ню до солдат Показати IP 6 Червня 2017 13:14
силове захоплення влади ?
генерал до солдат Показати IP 6 Червня 2017 13:18
головне - на Юльок не ставити )
лучанка Показати IP 6 Червня 2017 13:03
цей "помічник" гунчика схожий скоріше на бандита!
Лучанин до лучанка Показати IP 6 Червня 2017 14:23
Я б сказав що він схожий на бомжа
ОЛЕГ до лучанка Показати IP 7 Червня 2017 17:05
На сутенера !
лучанка Показати IP 6 Червня 2017 13:13
А тітушки,що роблять біля міськради?
ааа Показати IP 6 Червня 2017 13:17
коли будуть вибори голови? дістали
Коля Показати IP 6 Червня 2017 13:18
Яковлев таке чудо! модний чувак чи то мачо? А взагалі поки люди виживають Вусенчиха робить чудеча, аньба такому Гунчику такій владі, навіть Вусенко неетично себе поводила хіба вона може бути чиновником? НІ однозначно. Не з людьми такій невихованій працювати
вася Показати IP 6 Червня 2017 13:26
Приїхав цирк...
Лучанин Показати IP 6 Червня 2017 13:34
Хай краще всі на Володимирську на МКС підтягуються. Сесія обрала в.о. мера, Ігоря Поліщука, а Вусенко хоче, то хай ходить на собі на роботу, повноважень у неї то нема. А от у нас набагато цікавіша історія. Сьогодні окупанти почали активне НЕЗАКОННЕ будівництво своєї церкви серед нашого мікрорайону. Єдине місце, де можна було б зробити чудовий майданчик для дітей, щоб не гралися на дорозі, огороджене металічним парканом. Де громадськість, де активісти, де прокуратура? Це в час коли на сході гинуть наші сини, окупанти під нашими вікнами будують собі храми.
Костя Гнатенко Показати IP 6 Червня 2017 14:04
Товстий чувак з бородкою на деяких фото - якщо не помиляюся, з луцького волонтерського корпусу "Азову", встиг "засяяти" на роликах, у яких виступав як "наживка" для знайомства з геями, пiд виглядом дитини завязував з ними знайомства, а згодом на камеру "чмарив" луцьких голубих. Тепер, як бачимо, у нього нова робота наклюнулася :))
Кіборг Показати IP 6 Червня 2017 14:49
І що вже такого їм зробила та вусата, що її так охороняють?Ото чудеса у нас, бандити вже відкрито наступають!
гість міста Показати IP 6 Червня 2017 14:49
А самооборона Луцька, що там робить. Може вони і є " тітушки"?
василь Показати IP 6 Червня 2017 17:54
нема різниці хто там стоїть люди відстойоють свою думку. вже задовбала та влада! тільки кармани набивають.
Вас я Показати IP 7 Червня 2017 00:03
У вусатої вуса великі, руки загрібущі, паща гелоронова, список довгий. Вошка на короткому поводку, тухла наживка для сірої маси яка ні бум- бум у їх маневрах а для них просто цяця. Порядна людина з достойними довготривалими намірами себе вести так не буде, це дворняга тільки скаче як шакал свій кусок тухлятини відірвати і насититись як оте пустоголове прийшло за баблом до міськради та ще купу придурків біля себе зібрала, а мама з татом на джипі певно на стоянці лялі памперс і молочко тримали. Ще треба було дітей на себе повісити і казати що не в праві комусь її особисте життя ляпати. А як тепер розведьонці на папері трудно певно аж Каблуки скриплять. А де має жити після цього позору, в Європі чи киянкою а-ля буде знов, чи Ізраїль плаче за своїми потомками
Вус а до Вас я Показати IP 7 Червня 2017 15:34
гавкнув, а ну до буди... свою кісточку сьогодні о 00-03 вже заробив. Не спиться, відкрий вікно, провітри кімнату, подихай свіжим повітрям і... здивуй свою печінку - випий стакан води...
ОЛЕГ Показати IP 7 Червня 2017 17:07
Тарасик з Андрійком як сутенер з охоронцем
До вус Показати IP 9 Червня 2017 04:22
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus