USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто з волинських бійців першим отримає посвідчення учасників АТО

5 Листопада 2014 08:17
На Волині готують документи для посвідчень учасників АТО. Цим процесом займається військова частина.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика та командира 51 ОМБ полковника Володимира Яцківа у Луцькому гарнізонному госпіталі 4 листопада.

Зі слів Володимира Яцківа, процес оформлення документів на посвідчення – довготривалий. По-перше, в частині служать не 10 чи 100 людей, а 4800. І в кожному випадку, каже комбриг, треба розбиратися окремо. Адже бійці 51 бригади буди розкидані по всіх секторах зони АТО. Тому до кожної довідки про участь в АТО потрібно додати ще низку документів, зокрема, й витяги з наказів. Те саме стосується й тих, кого прикомандирували до інших частин – 128 та 24.

Так, з його слів, за приблизними підрахунками, на оформлення документів для 10 людей потрібно витратити цілий день. Вже перший пакет відправили до Києва, та його повернули і вказали, як треба виправити помилку.

Він каже, що в кожному випадку потрібно розбиратися індивідуально. Володимир Яцків переконує, що посвідчення учасників АТО першими отримають поранені.

«Не буде такого щоб я прирівняв тих, хто виконував завдання, до тих, які відмовлялися возити вантажі, сиділи в Дачному, відмовлялися вам підвозити боєприпаси на блок-пости. Такого не буде, що 4800 одразу ж отримають посвідчення. Посвідчення першими отримають поранені. А потім - всі решта. Це займе чимало часу, кілька місяців. І цією процедурою займатиметься частина. Має бути особистий підхід до кожного конкретного випадку. Бо це не довідка для того, щоб привезли дрова. Це документ на все життя. І не може так бути, щоб ці посвідчення видавалися направо і наліво», - пояснює полковник Яцків .

Власне, інформація про порядок надання посвідчень буде оприлюднена, додав він. Від військовослужбовців потрібне лише фото. Тим, хто лежить в госпіталі, потрібно звертатися до начальника госпіталю.

До слова, один з військовослужбовців розповів, що в документах, згідно з якими він був прикомандирований до іншої частини, помилилися з іменем. «У 128-й я був Петром а не Дмитром. Це добре, що з руками-ногами повернувся», - каже чоловік.

На це Володимир Яцків переконував: «Поправимо, не проблема».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучани Показати IP 5 Листопада 2014 08:31
Не за посвідченнями треба ганятися, а спочатку знищити ворога на українській землі.
Дончанин до лучани Показати IP 5 Листопада 2014 09:44
коментар було видалено
Анонім Показати IP 5 Листопада 2014 09:43
А я знаю точно,хто першим отримає посвідчення. А той,хто там і не був ні разу.Як ці чорнобильці, 80 процентів фальшиві і користуються пільгами, квартири і досі одержують уже по третій вся родина окремо. Живемо друзі.
......... Показати IP 5 Листопада 2014 10:15
Андрюші порошенку татко вже дав медальку героя АТО. А ви чекайте поки не вимрете самі. Або попадете в четверту, п'яту,.... соту хвилю мобілізації

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus