USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Хто захистить постраждалих від аварії мешканців луцьких квартир?

28 Березня 2016 18:50
Прокуратура не береться розслідувати дії ЖКП, яке не відшкодовує лучанам збитки від затоплення через розрив системи опалення.

Так, історія з безвідповідальним ставленням комунальників та очільника міста до лучан, які постраждали від аварії центральної системи опалення, знайшла сумне продовження.

Нагадаємо, 11 січня цього року в будинку на вулиці Цукровій, 2 стався розрив системи опалення. Внаслідок аварії затопило 2 квартири. На місце прибула комісія, яка підтвердила, що майно пошкоджене внаслідок аварії. Однак ЖКП відмовило в ремонті чи відшкодуванні збитків. Міська влада лучанам запропонували або домовлятися з ЖКП самим, або ж через суд. Зокрема, про це йшлося у відповіді на звернення депутата міськради від УКРОПу Бориса Смаля до міського голови.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: КРУГОВА ПОРУКА ЛУЦЬКИХ КОМУНАЛЬНИКІВ ПРОТИ БЕЗПРАВНИХ МЕШКАНЦІВ

Отримавши таку «відповідь», Борис Смаль звернувся в прокуратуру з проханням розслідувати бездіяльність працівників ЖКП, які не хочуть відшкодувати збитки, завдані мешканцям міста внаслідок аварії.

У відповідь на депутатський запит Борису Смалю повідомили, що в повноваження місцевої прокуратури не входить захист громадян від свавілля комунальників.

Зокрема, у листі йшлося:

«… прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням та застосуванням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.

…. органи прокуратури не в праві проводити перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів, а представницькі повноваження прокурора обмежені наявністю підстави для представництва прокурором інтересів громадян в суді …

… питання щодо відмови ЖКП №2 відшкодувати мешканцям будинку по вул. Цукровій, 2 в м. Луцьку матеріальних та моральних збитків, завданих внаслідок аварії системи опалення, підлягають вирішенню в судовому порядку.»

Все лихо в тому, зазначає Борис Смаль, що:

по-перше, мешканці досі живуть в пошкодженій квартирі, а судова тяганина довга і безперспективна (адже що буде з цим «горе-жеком» через три місяці, нікому невідомо);

по-друге, мешканці затоплених квартир не готові нести додаткові судові витрати, аби змагатися з роками перевіреною системою кругової поруки комунальників. Це прекрасно розуміють керівники комунальних служб. Так само як розуміють, що питання щодо відшкодування збитків

могло б бути вирішене розпорядженням керівника ЖКП, департаменту чи міського голови щодо ремонту затоплених помешкань за рахунок обслуговуючого підприємства. Була б на те добра воля.

«Звертаюсь до всіх органів та установ правового захисту громадян, державних та приватних, з проханням взяти на себе захист постраждалих від бездіяльності міських комунальників.

Ваша перемога в цій справі дасть змогу не лише відновити віру

в справедливість, але стане добрим прикладом ефективності і вашої роботи, і правочинної системи в цілому», - підкреслює Борис Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан Т. Показати IP 28 Березня 2016 21:35
«… прокуратура виконує функцію нагляду за додержанням та застосуванням прав і свобод людини і громадянина, додержанням законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами виключно у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді..." А зарплату отримують з налогів людей .! Захистіть тоді в суді.!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus