USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Хто матиме право на пільги в луцьких тролейбусах

4 Березня 2020 11:10
В обласному центрі Волині затвердили перелік категорій, які зможуть їздити в тролейбусах за пільгами.

Про це йшлося 4 березня під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Так, з метою соціальної підтримки пільгових категорій громадян, які незахищені державою, та у зв’язку з впровадженням автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті на розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення «Про компенсаційні виплати на пільговий проїзд електротранспортом окремих категорій громадян, учнів та студентів у Луцьку».

Зокрема, департаменту соцполітики доручили здійснювати відшкодування КП «Луцьке підприємство електротранспорту» витрат за перевезення електротранспортом окремих категорій громадян, учнів та студентів. Натомість ЛПЕ щомісяця повинне буде надавати департаменту соцполітики розрахунок суми компенсації за фактично надані послуги з пільгового проїзду.

Керівниця департаменту соціальної політики Вікторія Майборода поінформувала, що як такого відтермінування отримання коштів ЛПЕ не буде, оскільки розрахунки має надавати перевізник по факту перевезення пасажирів.

Відзначимо, що проєктом рішення охопили наступні категорії громадян: учасники бойових дій, бійці-добровольці, постраждалі учасники Революції Гідності, особи з інвалідністю внаслідок війни, особи, що супроводжують особу з інвалідністю внаслідок війни I групи, особи, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до категорії 1, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, віднесені до категорії 2, діти віком від 6 до 18 років з багатодітних сімей (до 23 років у випадку навчання за денною чи дуальною формою навчання), діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування, що забезпечені Єдиним квитком, діти з інвалідністю віком від 6 до 18 років, особи, які супроводжують дітей з інвалідністю віком від 6 до 18 років, діти військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, створених відповідно до чинного законодавства України, співробітники правоохоронних органів, – на період їх відрядження для участі в ООС, та діти осіб з інвалідністю внаслідок війни з числа учасників АТО/ООС відповідно до Комплексної програми соціальної підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, членів їх сімей, а також загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в м. Луцьку, на 2018-2020 роки у новій редакції, ветерани військової служби, ветерани органів внутрішніх справ, ветерани Національної поліції, ветерани податкової міліції, ветерани Державної пожежної охорони, ветерани Державної кримінально-виконавчої служби, ветерани служби цивільного захисту, ветерани Держспецзв’язку, ветерани ОУН-УПА, батьки військовослужбовців, які загинули чи померли під час проходження військової служби, особи, на яких поширюється статус члена сім’ї загиблого (померлого), пенсіонери за віком, реабілітовані особи та особи потерпілі від політичних репресій, особи з інвалідністю, особи, які супроводжують осіб з інвалідністю I групи, почесні громадяни м. Луцька, працівники управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради, працівники відділу державних соціальних інспекторів департаменту соціальної політики Луцької міської ради, працівники управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради, працівники департаменту муніципальної варти Луцької міської ради, працівники управління з питань праці Луцької міської ради, працівники сектору превенції Луцького відділу поліції ГУ Національної поліції у Волинській області, працівники Луцького міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, працівники територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Луцька, учні професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
вояк Показати IP 4 Березня 2020 12:20
А пенсіонери,які вийшли на пенсію за вислугою років повинні до смерті оплачувати проїзд,бо таку Постанову №354 від 17травня 1993-го року прийняв прем"єр Кучма. Де соціальна справедливість? Не хватило розуму, тому,хто цю Постанову розробляв,щоб доповнити словами такого змісту:"Пенсіонери,які вийшли на пенсію за вислугою років і досягли пенсійного віку,тобто 60років".
лучанин до вояк Показати IP 4 Березня 2020 13:08
првильно хоч щось зробив Кучма. Лобуряки повинні платити до досягнення ними пенсійного віку.
вояк до лучанин Показати IP 4 Березня 2020 14:20
А я про що написав?Читай уважно! Ти в своєму житті цв"яха не забив і крім свойого носа нічого не бачив,а вставляєш тут свій придуркульоз.Люди_одні зимою мерзли,а літом жарились на аеродромах,а інші в броні на полігонах і в палатках, крім того ще з десяток нарядів на місяць,то по твоєму лобуряки,які не мають права на безоплатний проїзд? Попробував би ти цього хліба,тоді вітряні мізки стали би по іншому думати.
скептик до вояк Показати IP 4 Березня 2020 13:23
перейдіть на пенсію за віком
вояк до скептик Показати IP 4 Березня 2020 14:30
Перейти на пенсію за віком_втратити половину тієї,що маєш.Пробував.І тут держава в виграші.Понапридумували різних коефіцієнтів,що працівниця пенсійного фонду не дає ради вкидати їх в комп"ютер і не знає,який саме потрібно застосувати.Ось так про нас "дбає" держава.
Анонім Показати IP 4 Березня 2020 12:33
Луцьку б самих тролейбусів звідкісь дістати. Що там з тендером?
Лучанка Показати IP 4 Березня 2020 14:11
Я щось пропустила? Учні загальноосвітніх шкіл де? Мають платити повну вартість?
Лучанин Показати IP 4 Березня 2020 14:29
А чому всім пільговикам не виплатити до їхніх заслуг грошима. щоб розраховувались, як і всі інші без пільг( як в магазинах)
sms Показати IP 4 Березня 2020 15:53
Пропозиції до проєкту рішення ,щоб доповнити словами вказаними вище заступнику міського голови були. Жодної інформації щодо розгляду не надано. (Ці пенсіонери продовжували працювати в інших галузях і справно платили податки). Що вибрали - тей маємо.
Народна прокуратура Показати IP 4 Березня 2020 16:18
До Лучанин. Якщо вважаєш, що пільга дається задурно, піди повоюй і отримаєш (отримати тобі інвалідність не бажаю).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus