USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Скільки у Луцьку пільговиків, які мають право на безкоштовний проїзд

28 Серпня 2020 17:34
Понад 50 тисяч осіб в обласному центрі Волині мають право безкоштовно користуватися громадським транспортом.

Про це стало відомо 28 серпня під час позачергового засідання виконавчого комітету міської ради.

Так, на розгляд членів виконкому винесли питання про проєкт програми автоматизованої системи обліку оплати проїзду в громадському транспорті Луцької міської територіальної громадина 2020–2024 роки.

У пояснювальній записці до проєкту рішення йдеться про те, що законом України від «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті» визначено, що в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду обов’язковим є забезпечення осіб, яким законом надано право пільгового проїзду, електронними квитками на безоплатній основі та забезпечення приведення органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Зазначимо, що відповідно до даних єдиного державного автоматизованого реєстру в Луцьку 50 тисяч 800 осіб, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті (автобус, тролейбус).

Згідно інформації департаменту соціального захисту населення Волинської обласної державної адміністрації у територіальних громадах, що входитимуть до складу території Луцької територіальної громади, проживає 3 тисячі 500 осіб, які також мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті. Щороку кількість осіб пільгових категорій збільшується на 2 тисячі 500 осіб.

Окрім того, в закладах загальної середньої освіти обласного центру навчається 28 тисяч учнів. Щороку до першого класу зараховується 3,5 тис. учнів. Згідно інформації управління освіти і науки Волинської обласної державної адміністрації у територіальних громадах, що входитимуть до складу території Луцької територіальної громади, навчається 2 тисячі 300 учнів.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, - 2 мільйони 561 тисяча гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 28 Серпня 2020 18:07
Якщо досконало перевірити цих пільговиків, то виявиться добра половина з тих пільговиків у лапках, які правдами і неправдами через хабарі отримали собі незаконні пільги. Коли я виходив на пенсію і у мене якраз трапився інсульт, то лікарі мені також пропонували зразу третю групу, а через два-три роки другу пожиттєву групу інвалідності. Справа не у грошах, а в чесності і порядності того чи іншого простого українця та службових осіб з медперсоналу, які готують документи та надають право на пільги. Як потім з цим жити, якщо пільги чи інвалідність отримано незаконно, а з допомогою хабарів. Дай одному лікарю хто напише липове заключення про хворобу, якої не вистачає або зовсім немає. Дай другому лікарю, хто поставить гербову печатку, направить на МСЕК. Потім лягай у лікарню по два рази на рік і підтверджуй липову групу, знову давай хабарі. І все ходиш до лікарів і ходиш та боїшся, що ось ось хтось за руку тебе піймає і все твоє життя пішло в іншому напрямку. Мій цей коментар будуть читати ті українці, хто якраз таким чином отримали собі пільги, інвалідність чи субсидії. Деякі "пільговики" живуть з цією проблемою, що їх впіймають за руку все життя, і трясуться: а раптом піднімуть документи і перевірять???
Анонім до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 28 Серпня 2020 22:47
ви, шановний, або темний, або з дуба впали. пенсіонер за віком має право безкоштовного проїзду у міському і приміському транспорті. а щодо інвалідів - не заздріть. більшості не призначають інвалідності або відміняють саме з тих причин, про які ви пишете. держава, яка не виплачує належної пенсії, придумує всілякі пільги, які ще треба вибивати з боєм
Народна прокуратура Показати IP 28 Серпня 2020 19:36
До Пенсіонер Прокопчук. Здається мені, що 90 % цих пільговиків саме і є пенсіонери, так що сидів би вже мовчки !
волинянин Показати IP 28 Серпня 2020 21:02
Якщо досконало перевірити атовців – пільговиків, то виявиться, що добра половина з тих атовців правдами і неправдами, а дехто з них через знайомих, через кумів-лікарів отримали собі незаконну групу інвалідності.
Локі до волинянин Показати IP 29 Серпня 2020 10:25
АТОвців у Луцьку 2000 осіб....
Ги Показати IP 28 Серпня 2020 21:09
В тому і прикол назвали загальну цифру, картина дещо інша буде якщо ті самі 50 тисяч пільговиків розписати по групам, пенсіонери, інваліди, ветерани, менти та інші силовики, держслуги і.т.д.
Остап Вакарчук Показати IP 29 Серпня 2020 10:57
Подобається дуже мені коментар читача "волинянин". Я з вами повністю згідний. Учасники АТО/ООС також ще ті пройдохи. Нічого не скажу поганого про дійсних героїв. Вони заслужили шану. Не беру судити молодих, хто отримав поранення чи став калікою, без ніг, без рук. Але є категорія інших учасників АТО/ООС, що повністю здорові як бики, хоч до плуга запрягай і в психологічному плані також (менше тільки би голілки вживажи), які примкнули до дійсно заслужених учасників війни. Так ось якраз ця категорія примкнутих отримали та ще довго будуть отримувати через лікарів як ви кажете кумів та друзів незаконні групи інвалідності. І ніхто тут не заздрить чи зловтішається або наганяє щодо цієї проблеми страху. Як пише пенсіонер Прокопчук, треба бути в собі у першу чергу чесним та порядним, а саме головне не давати лікарям харабів. Можливо тоді буде менше корупціонерів в Україні.
Анонім до Остап Вакарчук Показати IP 29 Серпня 2020 21:38
а ви реально пробували вирішити якісь свої проблеми без хабарів ? поділіться досвідом
Я Показати IP 30 Серпня 2020 00:46
На даний період . Моя власна думка цього не к значити . % так 40 досих пір платять готівку і чистого прибутку не взнати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus