USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Декілька вулиць у Луцьку - без світла через ремонт. ВІДЕО

26 Жовтня 2013 16:20
Луцькі вулиці, названі Сагайдачного і Дорошенка уже кілька місяців без зовнішнього освітлення. Усе через заміну дерев’яних опор на залізобетонні. Поміняти - поміняли, а під’єднати, аби ліхтарі світили, немає грошей, - інформує Під прицілом.

ПАТ «Волиньобленерго» зробило «подарунок» для мешканців вулиць Сагайдачного і Дорошенка напередодні Дня Незалежності. Енергетики замінили старі дерев’яні опори електромереж, які були з лампочками і світили на залізобетонні, але не підключили, бо це вже, мовляв, робота Луцьксвітла.

Місцеві мешканці скаржаться, що ходити в нічну пору по вулицях важко, адже немає асфальтного покриття та й страшно, адже день коротший, тож і темніє раніше.

«Йду о 10:30 з роботи і темно. І лоба можна розбити, і собаки, і невідомо хто може в темноті йти», - скаржиться жителька вулиці Дорошенка Людмила.

Мешканка сусідньої вулиці Сагайдачного, пенсіонерка Тетяна теж вважає, що це неподобство: «Поміняли опори і разом з ними забрали лампочки. Як господар робить ремонт, то він продумує, що треба щітку купити, фарбу і так далі. Вибачте, на х*іна було міняти опори, якщо у вас немає грошей на лампочки. То хай би вже стояли старі. Вони хоч світили. Назбираєте грошей, тоді поміняєте все від «а» до «я». А вони прийшли стовпи поміняли, на фіга нам стовпи?! Вони ж не світять.. А там же церква, люди ходять на вечірню, дітей забирають із садочків».

Головний інженер КП «Луцьксвітло» Ярослав Солтисюк розповів, що є певна неузгодженість між «Луцьксвітло» і «Волинобленерго»: «Волиньобленерго роблять повітряну лінію з СІПу (самонесучий ізольований провід), а не як раніше з алюмінієвого. Це не наші опори. В них задача ставити опори, освітлення вулиць міське. Вони господарі тих ліній. У них є план і вони його виконують».

Ярослав Солтисюк зазначив, що на підключення світла треба придбати матеріали. Уже передбачений кошторис на освітлення кількох вулиць, тож все залежатиме чи виділять гроші депутати на сесії Луцької міської ради: «З’являться кошти, тоді купуємо матеріал і виконуємо роботи. Кошти виділяють, дають на казначейство, казначейство може тримати, то не від нас залежить. До числа 10-15, думаю буде зроблено, якщо буде все добре».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus