USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Кількість написів зменшується: у Луцьку знову замальовували рекламу наркотиків. Фото

4 Жовтня 2023 18:02
Чергова акція, під час якої замальовували адреси інтернет-ресурсів, де продають наркотичні речовини, відбулася у Луцьку. Цього разу організатори знищували «наркотичну» рекламу в різних частинах міста. Традиційно перед замальовуванням написи фотографували, аби передати в поліцію, яка, своєю чергою, блокує адреси сайтів.

Акцію підтримали Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», департамент молоді та спорту, патрульна поліція, муніципальна варта та представники громадських організацій.

Цього року рейд із замальовування наркотиків проводили втретє. Організатори кажуть, що таким чином вони не зможуть повністю припинити обіг наркотиків у Луцьку, однак це допоможе зменшити кількість випадків продажу наркотичних речовин.
Читати ще: Фотографують, передають поліції, а потім замальовують: у Луцьку знищували рекламу наркотиків. Фото

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода зауважила, що два роки тому в Луцьку була ухвалена програма протидії наркоманії та іншим шкідливим звичкам серед молоді.

«Дуже важливо допомагати в цій ініціативі, адже ми розуміємо, що тільки комплексними діями можемо мати вплив на вирішення цього питання. Здорова нація формується завдяки здоровій молоді. Усі ми це розуміємо. Якщо ми не будемо боротися з наркоманією, ця хвороба може заполонити наше суспільство. Тому Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» долучається до цієї ініціативи уже другий рік поспіль. Ми закуповуємо фарби для замальовування, аби вони відповідали кольору фасаду, на якому намальована реклама наркотиків», – розповіла Катерина Шкльода.
Цього разу організатори рейду обрали райони, де під час попередніх акцій ще не замальовували рекламу наркотиків. З кожною подібною акцією місць, на яких рекламують місця продажу заборонених речовин, стає все менше, зокрема через більшу залученість небайдужих лучан.
«У вирішенні проблеми реклами наркотиків на фасадах дуже залучені ОСББ, адже люди самі бачать цю рекламу і замальовують, вже не повідомляючи департамент. Тож таких адрес стає менше», – зазначив директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.
Він повідомив, що цього року фактично завершується «Програма з протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді». Її збираються продовжити, однак більший акцент зробити на превентивній роботі, зокрема у школах, де з дітьми під час заходів спілкуватимуться лікарі-наркологи та психологи.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Андрій Показати IP 4 Жовтня 2023 22:04
Поясніть поліція за кілька днів вирахувала адмінів груп які повідомляли про вручення повісток поліція не може вирахувати адмінів груп які продають наркотики....
!! до Андрій Показати IP 5 Жовтня 2023 03:25
Треба більше плову...
Помітив до !! Показати IP 5 Жовтня 2023 13:49
Той плов вже пхають усюди.
Йорiк Показати IP 4 Жовтня 2023 23:21
абы tiki нэ на лiнiя фронта з украинцами
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2023 09:36
Зробіть життя громадян якомога більш щасливим і вживання наркотиків значно менше людей докотить до гниття в підвалах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus