USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Кількість загиблих в Ізраїлі українців зросла до семи

12 Жовтня 2023 12:29
Кількість українців, що загинули під час загострення ізраїльсько-палестинського конфлікту зросла до семи людей.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко в коментарі Українській правді.

«Консули встановили їхні особисті дані, підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл», – додав він.

Дев’ять громадян отримали поранення різного ступеня тяжкості. Іще дев’ять українців вважаються зниклими безвісти. Українське посольство взаємодіє із ізраїльськими службами безпеки в контексті пошуку зниклих.

Ніколенко також розповів, що понад тисяча українців звернулися по допомогу у виїзді з Ізраїлю. За його словами, на 14 жовтня заплановано перший евакуаційний рейс до Румунії.

Також близько 200 українців заявили про бажання евакуюватися із Сектора Гази, проте через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий.

Нагадаємо, вранці 7 жовтня палестинський рух ХАМАС напав на Ізраїль, заявивши про початок військової операції «Повінь Аль-Акса». Ізраїль у відповідь оголосив про початок контртерористичної операції в секторі Гази під назвою «Залізні мечі». У країні ввели надзвичайний стан.

Раніше повідомляли про загибель в Ізраїлі двох українок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus