USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Кількість жертв пожежі у коронавірусній лікарні в Іраку зросла до 92

14 Липня 2021 08:15
В Іраку до 92 зросла кількість жертв масштабної пожежі в лікарні аль-Хуссейн для хворих на COVID-19 в Насірії.

Про це із посиланням на Іракське державне агентство новин повідомляє The Associated Press, пише ТСН.

Зазначається, що внаслідок інциденту «постраждало багато інших людей». Водночас джерела в охороні здоров’я Іраку оскаржують повідомлення про кількість загиблих, заявляючи, що офіційне число жертв сягає 88.

Відомо, що відділення, в якому спалахнув вогонь, відкрилося лише три місяці тому. У трьох його палатах розміщувалось 70 ліжок для інфікованих коронавірусом.

За словами очільника цивільної оборони Іраку Халіда Бохана, будівля побудована з дешевих легкозаймистих матеріалів. До того ж, за словами прибиральника медзакладу Алі Карара, у відділенні розміщувалося всього чотири вогнегасники та була відсутня система пожежної сигналізації.

Прем’єр-міністр країни Мустафа аль-Казимі скликав екстрене засідання і розпорядився про арешт очільника охорони здоров’я в мухафазі Ді-Кар, директора лікарні та начальника цивільної оборони міста. Уряд також розпочав розслідування.

Наразі розглядають дві основні версії пожежі, зокрема коротке замикання і вибух кисневого балона.

Тим часом у місті спалахнули масові протести. Люди звинувачують у смертельному інциденті як місцеву владу, так і центральний уряд у Багдаді.

Ахмед Ресан, який був свідком загоряння, сказав, що все почалося з диму. «Але всі втекли – і робітники, і навіть правоохоронці. Через кілька хвилин стався вибух», – вказав він, додавши, що пожежники прибули лише через годину.

Рятувальники гасили пожежу усю ніч, а вдосвіта перед лікарнею почали розкладати тіла загиблих.

20-річний волонтер Алі Халід, який працював на місці події, розповів, що виявив тіла двох молодих дівчат, які померли в обіймах. «Як би вони не боялися, вони померли, обіймаючи одна одну», – поділився чоловік.

Експерти кажуть, що недбальство в державних лікарнях Іраку викликало «токсичну» недовіру між пацієнтами та лікарями. І хоча зараз країна переживає черговий серйозний спалах COVID-19 (минулого тижня Ірак зафіксував рекордні дев’ять тисяч заражень за добу), чимало хворих відмовляються звертатися за медичною допомогою.

Алі Аббас Салман, який евакуював свого хворого на коронавірус батька з палаючої лікарні, присягнувся, що більше не помістить чоловіка до лікарні. «Він хоче, щоб я забрав його додому. Він сказав: «Краще померти від коронавірусу, ніж згоріти живцем», – пояснив Салман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus