USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кількість українських вишів скоротять на третину

2 Жовтня 2009 17:51
Міносвіти прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33% до 2013 року. Про це 2 жовтня інформують «Волинські Новини».
Директор департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки Ярослав Болюбаш вважає, що для України було б достатнім функціонування на її території 100 університетів. Про це він сказав на прес-конференції.
«Нормально було б для нашої країни 100 університетів», – сказав він. Зі слів Болюбаша, наразі в Україні 350 вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації (університети, інститути, академії), з яких 236 – державні, пише сайт ТСН.
Він зазначив, що згідно з розробленими Кабінетом Міністрів змінами до закону про вищу освіту передбачається, що для університетів будуть установлені кількісні вимоги для одержання відповідного статусу.
Для класичних університетів нижньою межею кількості що навчаються буде 6 тисяч студентів, для галузевих, зокрема технічних університетів, – 4 тисячі студентів, для однопрофільних академій – 2 тисячі студентів.
При цьому Болюбаш зазначив, що звичайна європейська практика припускає, що на 0,8-1 мільйонів населення функціонує 1 університет.
Він підкреслив, що метою реформування системи вищої освіти, яке пропонує Кабінет Міністрів, є не стільки обмеження кількості ВНЗ, скільки забезпечення високого рівня освіти, а також виконання університетами не тільки освітніх функцій, але й функцій наукових установ.
Міносвіти прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33% до 2013 року.
Зараз в Україні налічується близько 900 ВНЗ всіх рівнів акредитації й форм власності.
Нагадаємо, у 2008 році рішенням Державної акредитаційної комісії Міністерства освіти та науки було анульовано ліцензії та припинено діяльність 37 вищих навчальних закладів та їхніх філій.
Головними причинами анулювання ліцензій стали заяви керівників навчальних закладів про припинення їхньої діяльності та перевірки, проведені міністерством.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2009 09:59
Университеты в Украине - это бизнес. А что получают выпустники? Диплом, который не признают даже в Африке. Выходят из них совсем зеленые студенты. Да и экзамены многие сдают через взятки.
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2009 21:26
"Кількість українських вишів скоротять утричі" - "Міносвіти прогнозує скорочення кількості вищих навчальних закладів на 33% до 2013 року". ЛЮДИ ДОБРІ, ПЕРЕЧИТАЙТЕ, ЩО ВИ ПИШЕТЕ! ВИ РИХМЕТИКУ В ШКОЛІ ПРОХОДИЛИ?
Анонім Показати IP 4 Жовтня 2009 22:20
Щось довго йде перевірка. Не вричі, а на третину!
Editor Показати IP 5 Жовтня 2009 01:31
Уважним читачам - величезний респект. Я без іронії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus